11 Aprīlis 2005 @ 11:59
samulsis....  
Vai mani var saukt par nejūtīgu, ja nepamanu, nespēju "nolasīt" citu cilvēku sajūtas no viņu izturēšanās, izelpas straujuma, acīm?????

Līdz šim mana reakcija pamatā novērota attiecībā uz ārējiem "verbāliem kairinājumiem" :(
it kā es pamostos tikai tad, kad ar mietu pa pieri sit.

Esmu tiešām samulsis...

Varbūt vienkārši esmu tipisks vīrietis?

Nezinu....
 
 
Garastāvoklis:: no matiem pil ūdens
Mūzika: Pearl Jam - Garden
 
 
( Post a new comment )
barvins[info]barvins on 11. Aprīlis 2005 - 14:08
Tipiski, protams. Bet šo skillu ir iespējams uztrenēt.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
tomazz[info]tomazz on 11. Aprīlis 2005 - 14:16
;)

Un ko darīt, kamēr skils joprojām ir vājš/netrenēts???
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
barvins[info]barvins on 11. Aprīlis 2005 - 15:53
Turēt acis vaļā un trenēties, protams;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
tomazz[info]tomazz on 11. Aprīlis 2005 - 18:41
Visvairāk mani tomēr šausmina nevis tas, ka tagad būs rūpīgi jātrenējas :P bet gan apziņa, ka tik daudz ko esmu līdz šim palaidis garām...

Jā, bet kaut ko nožēlot būtu muļķīgi.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]affair on 13. Aprīlis 2005 - 16:20
kas, tavuprāt, ir tipisks vīrietis?
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
tomazz[info]tomazz on 13. Aprīlis 2005 - 20:42
Vai vispirms nebija jāstādās priekšā??? :P

pilnu definīciju nenosaukšu, bet ...

frāze par "tipisko" vīrieti šajā gadījumā tiek lietota, jo ar līdzigiem izteikumiem nākas saskarties mūsu mīļajā informācijas laikmetā.

"tipisks vīrietis" parasti tiek lietots (vai vismaz es to tā uztveru ;) izteikti negatīvā nozīmē. Jā, arī "visi vīrieši ir cūkas" pieder pie šīs pašas operas. Tādi tuvredzīgi vispārinājumi, kas tiecas akumulēt iespējami vairāk negatīvo īpašību, kas kaut reizi ir novērotas starp "stiprā" dzimuma pārstāvjiem.

"Tipiskajiem vīriešiem" piemīt vesela virkne īpašību, kas tomēr dažādās dzīves vidēss tomēr var atšķirties - "Tipiskajiem vīriešiem" turīgo aprindās nesmird zeķes, un viņi ar darba kolēģiem virtuvē nesadzer "trīsgraudnieku" no "graņonkām", vai ne?

Tomēr atsevišķas rakstura īpašības ir kopīgas neatkarīgi no sociālekonomiskā statusa, un viena no tām būtu nespēja iztvert pretējā dzimuma jūtas, noskaņojumu, attieksmi, vadoties no neverbāliem signāliem. Ķipa, tu draudzenei prasi: "Vai kaut kas ir noticis?", viņa atbild "Nē, nekas." Tevi šī atbilde apmierina, un tu vairāk arī nejautā. (tas ir tikai viens no piemēriem, varbūt, ka ne pats labākais)

Tik pat labi frāzi par "tipiskajiem vīriešiem" var lietot, kad vīriešu dzimuma pārstāvji kādā saviesīgā mājas pasākumā pašsaprotami atstāj trauku mazgāšanu sieviešu/meiteņu ziņā, taču tādi sīkumi mani neuztrauca.

Man zināmā mērā ir žēl to lietu un notikumu, kuri man ir paskrējuši garām tikai dēļ šīs nespējas, kurai "Viagra" vēl izdomāta, tas arī viss. Piepesi nāca tāda atklāsme, kas tagad uz jebkuru dzīves situāciju liek raudzīties pavisam citām acīm!

"Carpe diem," vai kaut kā tā
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
tomazz[info]tomazz on 13. Aprīlis 2005 - 21:00
Un tev pašam manis pieminētais nav gadījies? ;)

Un kur pēkšņi nonāci pie šitāda lēmuma?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]affair on 14. Aprīlis 2005 - 12:43
protams, ir gadījies! bet pārsvarā tas viss sieviešu stereotipiskās domāšanas un runāšanas aplinkus dēļ - žēl!

/baudu mirkli ;)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]piiljuks on 16. Aprīlis 2005 - 22:07
Nevajag šķirot stereotipiski domājošos. Tikpat labi ir uzskatīt, ka jau augstāk pieminētais "tipiskais vīrietis" - stereotips. Arī vīriešiem patīk visu novelt uz stereotipiem, tās pašas blondīņu būšanas, sievietes pie stūres, sievietes - pavarda ucinātājas utt.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
tomazz[info]tomazz on 17. Aprīlis 2005 - 00:43
Ar frāzi par "tipiskajiem vīriešiem" es nedomāju sevi attaisnot (sak, tur jau tāpat nekas nav labojams), drīzāk piesaistīt uzmanību, un noskaidrot, cik tad patiesībā tādi "tipiskie vīrieši" ir tipiski :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]piiljuks on 17. Aprīlis 2005 - 09:32
Es sapratu, bet affair izteikums par sievietes domāšanu man mazliet netika...
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]affair on 18. Aprīlis 2005 - 10:42
kāpēc nevajag?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]piiljuks on 18. Aprīlis 2005 - 20:28
Tas būtu tas pats, kas sašķirot vīriešus, skatoties pēc bikšu staru garumiem vai rugāju garuma. Kur ir loģika šķirot cilvēkus kā tādus? Un kāpēc vienmēr sievietēm jāuzņemas vīriešu nosodošā stereotipiskā domāšana? Tas tiešām ir amizanti. Vai tev nav neviens atbalstāms stereotips? Ja kaut vienu tu atminēsies, un ja pat negribēsi to te pateikt, tad, zini, ka tās ir muļķības. Katrs kaut reizi ir pasmējies kaut vai par tām pašām blondīnēm...
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
tomazz[info]tomazz on 19. Aprīlis 2005 - 00:20
Man šķiet - stereotips, ka sievietes vēlas, lai vīrieši viņu vēlmes vienmēr nolasītu no acīm, lielā mērā atbilst patiesībai.
Protams, tas tikai parāda attiecību "kvalitāti", tomēr ne vienmēr tas ir iespējams, it īpaši, ja otru cilvēku nepazīsti tik labi.
Kāpēc sievietes tik reti pasaka tieši, ko viņas patiešām vēlas/jūt?
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
tomazz[info]tomazz on 19. Aprīlis 2005 - 00:22
Affair teica: "protams, ir gadījies! bet pārsvarā tas viss sieviešu stereotipiskās domāšanas un runāšanas aplinkus dēļ - žēl!"

Tas, kam es biju gribējis pievērst uzmanību, bija tieši šī runāšana aplinkus vai nerunāšana vispār, kas lietas parasti tikai sarežģī! Un šī īpašība vairāk raksturīga tieši sievietēm.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]piiljuks on 19. Aprīlis 2005 - 15:42
Man nav nekādas pretenzijas, ja tu izsaki savu viedokli par klokstēm sievietēm, bet... Es runāju ne par aplinkus runāšanu, bet gan affair izteikto "stereotipisko domāšanu". Tas nav raksturīgs tikai sievietēm. Starp citu, gribēju tikai atzīmēt, ka stereotips ir vairāk ar negatīvu nozīmi... tāpēc es tā.
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
tomazz[info]tomazz on 19. Aprīlis 2005 - 17:07
Man škiet, ka tieši tādēļ, ka tu stereotipu uztver kā vairāk negatīvu (kā Barvins teica) priekšspriedumu, tev tik ļoti ķērās pie sirds Affair teiktais ;)

Taču paskaties uz to no otras puses, stereotipi tiek lietoti, lai cilvēks spētu organizēt pasauli sev apkārt. Neatkarīgi no tā, vai tie ir pamatoti vai ne tik pamatoti (t.i., balstīti uz nelielu pieredzi),negatīvi vai pozitīvi, tādā veidā cilvēks pozicionē pats sevi.

Piemēram, gan tēvi, gan mātes nodod attiecīgi dēliem un meitām (bet ne obligāti tikai pa sava dzimuma līniju) kaut kādu daļu no savas dzīves pieredzes, taču parasti tas tiek pasniegts kā vispārēja patiesība. Priekš bērniem vecāku pieredze ir nekas cits kā priekšspriedumi, paies vairāki gadi, kamēr viņi paši būs pārliecinājušies (ja pietiks drosmes) par šo stereotipu atbilstību.

Šķiet, stereotipi tiek uztverti negatīvi, jo tie parasti ir tādi ... atmaskojoši. Vienai daļai cilvēku, uz kuriem tas stereotips attiecas, tas nepatīk, jo ietver kaut kādu daļu patiesības, otrai daļai nepatīk, ka uz viņiem/-ām tiek attiecināts vispārinājums, kas konkrētajā gadījumā ir maldīgs.
Piemēram, tas pac vecais stāsts par blondīnēm.

Mēģināšu atrast kādu stereotipu, kas būtu vairāk vai mazāk pozitīvi uztverams ;)
(uzreiz brīdinu, ka šis posts tapa pirms paskatīšanās skaidrojošajā vārdnīcā, kas noteikti būs nākamā pietura, kur uzzināšu - esmu iebraucis auzās vai nē :D
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]piiljuks on 19. Aprīlis 2005 - 20:35
Ak diez, es nodomāju, kas uznācis cilvēkam... :D
Jā, protams, mūsdienās izplatītākie stereotipi bieži vien asociējas ar iepriekš iegūto negatīvo pieredzi. Bet, ja runājam par tavu "otrās puses viedokli", tad iznāk - sievietes tikai priekšspriedojas? Nu tas pēc affair izteikuma... (:
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)
[info]dormeo on 29. Aprīlis 2005 - 22:37
bučoju
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
tomazz: dissident[info]tomazz on 3. Maijs 2005 - 11:46

Par ko tad tā? [samulsis]
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]dormeo on 3. Maijs 2005 - 13:21
par to, ka tu tiecies saprast un būt vīrišķīgs. jo manā uztverē patiesa vīrišķība ir maigums un uzmanība, iedziļināšanās un atvērtība nevis brutalitāte un raupjums, kā tas nezinkāpēc ir iegājies. :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
tomazz: dissident[info]tomazz on 3. Maijs 2005 - 13:39
:)

nu es vispār nezinu, kur likties
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Diskusija) (Link)
[info]dormeo on 3. Maijs 2005 - 13:51
neliecies, vienkārši turpini :)
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)