11 Aprīlis 2005 @ 11:59
samulsis....  
Vai mani var saukt par nejūtīgu, ja nepamanu, nespēju "nolasīt" citu cilvēku sajūtas no viņu izturēšanās, izelpas straujuma, acīm?????

Līdz šim mana reakcija pamatā novērota attiecībā uz ārējiem "verbāliem kairinājumiem" :(
it kā es pamostos tikai tad, kad ar mietu pa pieri sit.

Esmu tiešām samulsis...

Varbūt vienkārši esmu tipisks vīrietis?

Nezinu....
 
 
Garastāvoklis:: no matiem pil ūdens
Mūzika: Pearl Jam - Garden
 
 
( Post a new comment )
tomazz[info]tomazz on 13. Aprīlis 2005 - 20:42
Vai vispirms nebija jāstādās priekšā??? :P

pilnu definīciju nenosaukšu, bet ...

frāze par "tipisko" vīrieti šajā gadījumā tiek lietota, jo ar līdzigiem izteikumiem nākas saskarties mūsu mīļajā informācijas laikmetā.

"tipisks vīrietis" parasti tiek lietots (vai vismaz es to tā uztveru ;) izteikti negatīvā nozīmē. Jā, arī "visi vīrieši ir cūkas" pieder pie šīs pašas operas. Tādi tuvredzīgi vispārinājumi, kas tiecas akumulēt iespējami vairāk negatīvo īpašību, kas kaut reizi ir novērotas starp "stiprā" dzimuma pārstāvjiem.

"Tipiskajiem vīriešiem" piemīt vesela virkne īpašību, kas tomēr dažādās dzīves vidēss tomēr var atšķirties - "Tipiskajiem vīriešiem" turīgo aprindās nesmird zeķes, un viņi ar darba kolēģiem virtuvē nesadzer "trīsgraudnieku" no "graņonkām", vai ne?

Tomēr atsevišķas rakstura īpašības ir kopīgas neatkarīgi no sociālekonomiskā statusa, un viena no tām būtu nespēja iztvert pretējā dzimuma jūtas, noskaņojumu, attieksmi, vadoties no neverbāliem signāliem. Ķipa, tu draudzenei prasi: "Vai kaut kas ir noticis?", viņa atbild "Nē, nekas." Tevi šī atbilde apmierina, un tu vairāk arī nejautā. (tas ir tikai viens no piemēriem, varbūt, ka ne pats labākais)

Tik pat labi frāzi par "tipiskajiem vīriešiem" var lietot, kad vīriešu dzimuma pārstāvji kādā saviesīgā mājas pasākumā pašsaprotami atstāj trauku mazgāšanu sieviešu/meiteņu ziņā, taču tādi sīkumi mani neuztrauca.

Man zināmā mērā ir žēl to lietu un notikumu, kuri man ir paskrējuši garām tikai dēļ šīs nespējas, kurai "Viagra" vēl izdomāta, tas arī viss. Piepesi nāca tāda atklāsme, kas tagad uz jebkuru dzīves situāciju liek raudzīties pavisam citām acīm!

"Carpe diem," vai kaut kā tā
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)