xxl - [entries|archive|friends|userinfo]
toadbeauty

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 5th, 2012|11:02 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:November 5th, 2012 - 11:44 am
(Link)
Nez, cik bieži varēs pieteikties uz repatriācijas atbalstu? Mans brālis vienreiz repatriējās, bet kad nopelnītā vairs lāga nepietika cigaretēm, tad aizbrauca atpakaļ uz Skotiju. Labāk būtu pētījuši citu valstu, kam līdzīgi gājis, pieredzi. Portugāle arī zaudēja diezgan daudz iedzīvotājus, kad iestākās ES un cilvēkiem radās iespēja braukt strādāt uz Rietumeiropu. Vai viņiem ir izdevies kaut ko sasaukt atpakaļ un kā viņi to ir izdarījuši. Pagaidām patiešām pietiktu ar to, ka noturētu Latvijā vēl palikušos.
[User Picture]
From:[info]puuce
Date:November 5th, 2012 - 01:17 pm
(Link)
Luksemburgas portugālu kopiena otrajā paaudzē ciemiem brīvdienās brauc uz senču dzimteni - kaimiņi Portugālē, kaimiņi Luksemburgā arī.
Un, ja es pareizi saprotu, tāpat vēl arvien skaita naudu uz Portugāli utml.
Es tikko lasīju, ka tā summa, ko ārzemēs strādājošie latvieši pārskaita/iztērē Latvijā ir paliela - varbūt tomēr to uzskatīt par vienu no veidiem, kā deldējam savu ārējo parādu?
[User Picture]
From:[info]pikaczu
Date:November 5th, 2012 - 01:23 pm
(Link)
vēl viens iemesls, kāpēc vajadzētu drīzāk investēt latvietības veicināšanas projektos diasporā - lai ārzemju latvieši labāk brauc un tērē citur nopelnīto nevis pievienojas uz eksistences robežas dzīvību velkošajiem uz vietas.
[User Picture]
From:[info]heda
Date:November 5th, 2012 - 01:45 pm
(Link)
+100