Tipa75 - Kā pareizi sagatavoties maģiskajai melnajai tumsai pilsētā

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Novembris 9., 2012


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:09 - Kā pareizi sagatavoties maģiskajai melnajai tumsai pilsētā
Iepatikās man temats.

Tagad padomāsim praktiski - nu, ja nu patiešām tā ar būs, kā sola. (Ziniet kā - kas pats sevi sarga, to Dievs sarga). KO tad mums vajag? Vispirmām kārtām jau siltumu un uzturu. Tātad pietiekami daudz malkas, lai var izvilkt līdz pavasarim. Uzturam - vai nu malkas plīti, vai gāzes plīti, kas uz baloniem darbojas. Attiecīgi arī vairākus pilnus balonus rezervē. Ar ūdeni tā bailīgi - jāsagādā cik vien var un cik vien ir vietas, kur nobāzt.

Par uzturu - kam ir pagrabs, tie no zemniekiem vai saviem laukiem piesit pilnu pagrabu ar dārzeņiem. Vēlams - dažādiem. Ar plikiem kartupeļiem drīz vien bada sajūta radīsies. Nu - gaļas, protams žavētas un vējā kaltētas, pēc uzglabāšanas iespējām - ledusskapis taču arī nestrādās, bet neviens nav solījis, ka zīlītes apsprāgs, tātad pie loga vērša kāju nevarēs piekārt glabāšanai. Atcerēsimies veco labo sautēto gaļu taukos, kas lieliski stāv. Vēl es " Uz tām prūšu robežām" salasījos par kotletēm, ko sacep bez sīpoliem un tad sabāž burkās un aplej ar taukiem. Slinkākajiem un turīgākajiem noderēs viss plašais veikalu konservu plaukts. Tiem, kam pagraba nav - jānodrošinās ar rīsiem, griķiem, makaroniem un citiem sausajiem, ilgi stāvošajiem. Starp citu - arī ar lavandas lodītēm un citiem ēšanai nekaitīgiem pretkožu līdzekļiem, jo to miltu kožu nu reiz ir saradies bezdievīgi daudz un lieli krājumi - lielas dzīres mazjiem pelēkajiem un viņu baltajiem tārpiņiem.

Kas tad vēl? Kam ir lauki ar govi un vistām aizsniedzamā attālumā, lasiet ar riteni aizbraucamā, ar kājām aizejamā vai kam radiņiem bērītis ar ko piebraukt - par piena produktiem tā kā varētu īpaši neiespringt. Tik jāsarunā ar radiem pastāvīgā kundes vieta, lai tā piena upe neapsīkst (kaut gan visai sūnains pasākums, uz Jauno gadu lielākā daļa raibaļu un brūnaļu ir ciet (stāvoklī tas nozīmē, teļu gaida) un atnesīsies ātrākais janvāra beigās). Tātad gan tiem ar radiem, gan tiem, kas bez - Viva La piena pulveris. Nu, pie viena paķeriet maisiņu olu pulvera arī. Kāpēc Tipa nestāsta par roltoniem un citām ātrajām zarazām? Bet tas ir tāpēc, ka pratiski visos tajos draņķos ir sirsnīgi, nežēlojot pievienots tas sūds, ko sauc par garšas pastiprinātāju. Un tam draņķim nu jau pat zinātnieki ir pierādījuši - ir blakne - cilvēciņiem, kas to sarijas daudz vai regulāri saķīmiķot smadzenēs depresiju. Bet to kā reizi nevajag - sūnaini ap dūšu būs jau tāpat.

Kas tad vēl? Ak, protams - gaismas avots! Sveces, mīļie, pabalstiet pašmāju ražotāju Dobeles sveces. Fabrikas veikalā lētāk. Smaržīgās gan atstājiet slinkajiem, kuri iepirksies pēdējie, citādi galvas sāpes un vemšana no ikvakara smirdekļiem droši ka būs. Vēl - tie kam rokas no padusēm aug, var uztaisīt glītu un maksimāli drošu skaliņu turētāju. Arī gaisma - kad sveces būs nokurinātas. Vairāk gaismas būs apvienojot sveces ar spoguļiem. Jā, par drošiem, stabiliem svečturiem neaizmirstiet.

Tā kā mēs esam slimīga suga, atraduši no dabīgiem apstākļiem - jāpapildina mājas aptieciņas krājumi. Marle, plāksteris un dezinfekcijas līdzeklis - pats par sevi. Kad pa māju sāks kustēties, nevis dirnēt pie TV, apsišanās garantēta. Nervozajiem - visādus baldriāņus, validoliņus. Klasisko jodu un briljantzaļo iepērkam - turpmāk slimīcās tikai griezīs, jo tur tak strādas arī nebus, tātad maksimāli jātiek galā pašiem. Nošpas un ibumetīnus arī jāsapērkas ilgam laikam.Vēl var pretcaurejas pulverīšus un visādus citus jogurtkapsulas un ogles sapirkt. Ūdens krājumi ierobežosies, arī sanitārā kvalitāte sāks raudāt un tur Dies'pas' Dizentērijas jaunkundze vēl ciemos atnāks.

Tagad pie apģērba - mīļie, aizmirstiet par saviem ērtajiem, modernajiem zābaciņiem un stilīgajām jaciņām. Tā kā pārvietosieties praktiski tikai kājām, tie plīsīs mega ārtri, bez tam siltuma rezerves ir kudī mazākas, ja trase ir tālāka kā māja - auto-mērķis. Uz papēžiem arī tāda nenopietna staigāšana sanāks - ielas tač nebūs nekādas tīrās, supinatori lūzīs uz vella paraušanu, bet kurpnieku atliciz maz, toties duru, kas spītīgi papēžus lauž - ļoti daudz. Dosim priekšroku stabilām vērtībām - kažoks (skats ir mazsvarīgs, galvenais, siltumnoturība) veltenīši, galošas, gumijnieki, vilnas zeķes, siltā veļa.

 Nu jā - tos, kuri dzīvo blokmājās es vienkārši neapskaužu. Toties jau jūtu kādu labumu - mums būs bieži ciemiņi mājās (tāpat jau spelgoņu laikā ir), kārtīga krāsns, silti izkurināta istaba kļūs par lielu vērtību.

(3 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:9. Novembris 2012 - 14:16
(Link)
jē, atcerējos, ka mums ir vaska ritulis zem bufetes :) ekoloģiskas un veselīgas sveces vajadzības gadījumam tātad nodrošinātas :)
[User Picture]
From:[info]ugunszirgs
Date:9. Novembris 2012 - 16:33

Tumzaaa

(Link)
linku uz informaacijas avotu, luugtum.

ja taj rakstaa ir par visu energjiju apstaashanos: siltums ir viens no energjijas veidiem..
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:9. Novembris 2012 - 18:50

Re: Tumzaaa

(Link)
Ak nu - strāva tak nebūs. Tīri pēc fizikas grūti iedomāties, ka arī uguns vairs nedegs, par to, ka fizikas likumi vairs nebūs spēkā nava nekādas info.

> Go to Top
Sviesta Ciba