Tipa75 -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Oktobris 17., 2010


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
09:28
Latvijā ir tikai viens autorraidījums maziem bērniem "Kas te? Es te!" un vēl tajā šorīt dziesmas dzied krieviski un bērniem māca runāt krieviski. Vai tikai man liekas, ka ir galīgā pakaļā?

(7 raksta | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:17. Oktobris 2010 - 13:20
(Link)
Vēl ir viens jauks raidījums pa LTV par makšķerēšanu, kurā latvieši ar latviešiem diskutē par makšķerēšanas jautājumiem krieviski. "Ribnij ģeņ" saucas.

Vienā vārdā - integrācija.
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:17. Oktobris 2010 - 18:02
(Link)
Nu, makšķiernieki, ko no viņiem var gribēt...
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:17. Oktobris 2010 - 13:52
(Link)
nu, piem. mazuļu filmiņā par Doru, kas vispār ir angliski, katru reizi tiek atkārtoti daži lēni teikumi spāņu valodā. nudien neredzu nekā ļauna, ja vienā kaste este raidījumā no 40 ir krievu valoda. mēs dzīvojam krievu valodai tuvumā un būtu muļķīgi izlikties, ka tā nav
[User Picture]
From:[info]petrovichs
Date:17. Oktobris 2010 - 18:03
(Link)
Ārpus konteksta to grūti saprast. Kur šādu filmiņu rāda?
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:17. Oktobris 2010 - 18:34
(Link)
Un vēl vairāk mēs dzīvojam tuvumā latviešu valodai (lai cik tas nebūtu pārsteidzoši), tomēr Latvijā ir ļoti daudz ļaužu, kas izliekas, ka tā nav.

Krievijas austrumos arī krievi dzīvo lielā tuvumā ķīniešu valodai, bet vēl nav dzirdēts, ka tur kreivi taisītu raidījumus krievu bērniem ķīniešu valodā. Kādēļ gan tā?
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:17. Oktobris 2010 - 19:49
(Link)
Nu man liekas, ka mēs dzīvojam jau TIK tuvu šai krievu valodai, ka pat negribot visi latvieši ja ne tekoši, tad sarunvalodas līmenī gan iemācās šo Minoritātes valodu.
[User Picture]
From:[info]annuska
Date:17. Oktobris 2010 - 20:02
(Link)
nē, neiemācās. mani bērni diemžēl neprot (mana vaina, mana vaina). visi tie, kas zem 30, diezgan liela daļa neprot. un nav jau obigāti jāprot, es tikai neredzu, par ko šūmēties, ja vienā, ne katrā raidījumā, ir krievu dziesmiņas. tas, ka šis raidījums vispār ir vienīgais bērniem domātais, tas ir cits jautājums, taču arī cita rakstura labu raidījumu ir maz. un man nav vajadzīgi raidījumi, lai audzinātu bērnus. pašai bērnībā vispār nebija mājās tv.

> Go to Top
Sviesta Ciba