02 June 2011 @ 10:09 pm
Situacionisms un mītiņi  
Par šīsdienas balsojumu - bļeģ. Vismaz prieks, ka izrādīju savu attieksmi pie Saeimas un biju līdz pirmā balsojuma rezultātiem (tiesa, no rīta nespēju nokļūt pie Saeimas un par to atvainojos komrādem [info]antons_v ). Pats pasākums nebija nedz labāks, nedz arī sliktāks par visiem pārējiem uz kuriem esmu bijis. Delnas aktīvisti sporādiski kļūst aktīvi ar dažiem izsaucieniem, informācijas nodošanu tālāk utml. Deputāti un tiem pietuvinātie ik pēc brīža izgāja ārā. 'Labajiem' tika ovācijas un viņi arī nekautrējās pastaigāties un parunāties ar cilvēkiem. 'Sliktie' tika ūjināti un izsvilpti. Ilgu laiku tās bija vienīgās izklaides.

Dabūjām sarkanās kartītes. Uz tām bija jāraksta vēlējums deputātiem. Komrāde [info]unbeliever uzrakstīja kategorisko imperatīvu. Savukārt man sanāca uzrakstīt utilitārisma maksimu.

Vienmuļo gaidīšanas noskaņu nedaudz kliedēja kāds labi ģērbts un kopts vīrietis labākajos gados. Viņš ap sevi sapulcināja policistus un skaļā balsī pie Saiemas ēkas klāstīja kaut kādu nacionālo dadaismu, rādīja kartes un savu pasi. Ap viņu sapulcējās žurnālisti un interesenti - viņu fotogrāfēja u.tml. Kamēr šim vīram bija pievērsta visu uzmanība, uz Saeimas trepēm stāvēja Kursīte. Vairākas minūtes pagaidījusi un nesagaidījusi tautas mīlestības apliecinājumus, Kursīte lēnām iečāpoja atpakaļ Saeimā. Taču šā vīra izpausmes man lika iedomāties, ka arī Latvijā situacionisms nevaid miris.
 
 
( Post a new comment )
[info]antons_v on June 2nd, 2011 - 10:38 pm
Es jūsmoju par to, ka Kursīte kapitulēja situacionisma priekšā. Kopš Pasaules Valdnieks ir pārcēlies uz citiem laukiem, ir jāpriecājas par katru, kurš cenšas turēt kanti.
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on June 2nd, 2011 - 10:47 pm
Jā, tas bija jauks moments.

Bet situacvionisms, manuprāt, kopumā ir nedaudz piemirsta protesta forma. Sevišķi šajos platuma grādos un mūsu politsituācijā.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on June 2nd, 2011 - 10:59 pm
Bikōz neviens lāga nezina, ka tāds pastāv. Ja mediji pavilktos uz to, ka "O, šitais ir situacionisms!" tad varētu atlaist. A tā vienkārši savāks uz psiheni un beigta balle.

Vai arī klausīsies ar uzmanīgām sejām, ņemot to visu par pilnu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on June 2nd, 2011 - 11:09 pm
vo, vo. Bet Delnas aktīvisti pasākumā tikmēr varēja likt priekšā vien šo dziemiņu: http://www.youtube.com/watch?v=2m84L0HjhBg
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on June 2nd, 2011 - 11:11 pm
+11

Reāli norāva jumtu. Ilustrācija himnas frāzei "Laid mūs tur laimē diet!"
(Reply) (Parent) (Link)
Avtonoms[info]junona on June 3rd, 2011 - 03:08 am
Latviešu stoicisma versija.
(Reply) (Parent) (Link)
helvetica[info]helvetica on June 2nd, 2011 - 10:54 pm
Ja, žēl, ka ārtisti ne tikai situacionisma lauciņu nekopj, bet vispār vairāk par citām lietām satraucas
(Reply) (Thread) (Link)
[info]antons_v on June 2nd, 2011 - 11:05 pm
Романтизму нету — выпить спокойно не дают. Нет прежней красоты. Закуски нет...
(Reply) (Parent) (Link)