22 February 2011 @ 02:09 pm
Kultūras krīze  
Nu, ziniet, Liepnieks (tagad jau lepni dēvēts par politologu) atkal izpildās, ka aicina vērtēt iespēju samazināt kultūras objektu skaitu. Tikai tāpēc, ka dažs labs nav laikā nodevis papīrus (un nevis fondam ir radušās jaunas prioritātes, principā neatbalsta projektu kā tas bija, piem., Karogam v.tml.), ir teju vai jāizsludina kultūras krīze vislatvijas mērogā un, kā melš Liepnieks: "šī situācija pati runā par nepieciešamību veikt strukturālas reformas."
 
 
( Post a new comment )
thel[info]thel on February 22nd, 2011 - 05:39 pm
Mjā.. man šis jautājums ik pa laikam uzrādās jau vairākus gadus. Sevišķi tāpēc, ka viedoklis tiek publiskots pat tad, ja ir acīmredzami pārpratis (apzināti? - lai pievērstu uzmanību?) situāciju.

Bet situācija jau pati par sevi nav nemaz tik traģiska vai mella kā to mālē Liepnieks. Dažs labs savas vainas dēļ nokavēja konkursu (konkursu! un nevis 100% garantētu naudu!) un tagad ķepurojas kā nu māk - aicinot ziedot utml. Viss.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on February 22nd, 2011 - 06:26 pm
Iespējams, Demakovas valdīšanas gados dažs labs baudot viņas personiskas simpātijas, bija pieradis pie garantētas naudas, tādēļ tagad jūtas mazliet nekomfortabli, atkal nonākot starp mums, pārējiem, kuri ķepurojas kā nu māk.

Bet no otras puses, ir jau arī kam ziedot. Ir funkcionējošs kultūras portāls, kuru viņš pats ir izveidojis (un ne bez mūsu piedalīšanās un palīdzības). Tā, ka lai viņam veicas. Un mums arī.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on February 22nd, 2011 - 07:11 pm
Lai veicas.

Lai veicas arī tajā nozīmē, ka aizstāvja lomu un protekciju neuzņemas Liepnieks.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on February 22nd, 2011 - 07:29 pm
Jā, nu tas ir slidenais punkts - saņemt šitā mērgļa protekciju ir sliktāk lieta, nekā būt bez nekādas protekcijas.
(Reply) (Parent) (Link)
Avtonoms[info]junona on February 22nd, 2011 - 09:25 pm
Ēlerte: „Satori.lv ir viena, varbūt pati nozīmīgākā kultūras un domu diskusiju vietne internetā. Ceru, ka J. Liepnieks ir ziedojis naudu Satori.lv pastāvēšanai, kā to gatavojos darīt es. Nepieciešamā summa, lai portāls pastāvētu un nākamreiz tomēr laikā iesniegtu Valsts Kultūrkapitāla fonda projektu konkursā savu pieteikumu, nav pārdabiski liela. Tā nav jāmeklē uz kultūratmiņas noplicināšanas rēķina,” uzsvēra kultūras ministre."

Man īsti nav skaidrs, kāpēc dēļ kaut kāda Liepnieka palaista teksta visi tik ļoti sāk cepties.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on February 22nd, 2011 - 11:49 pm
Es pieļauju, ka daudzi sāka cepties tāpēc, ka izteikumi ir tik ļoti idiotiski, ka jebkurš viegli var izrādīt savu pārākumu un uz tā fona izklausīties samērā saprātīgs.

Es nezinu, varbūt tas ir kkāds jauns PR triks kā pievērst sev uzmanību.
(Reply) (Parent) (Link)
puasōns[info]anonymous on February 23rd, 2011 - 09:55 pm
Recepte sāk iezīmēties vienkārša - ņem, un savāc tviterī vai vēl kaut kur sev ~5000 sekotāju, ik pa laikam izmet kādu nieku, un jau pēc 30 min, LETA Tev piezvanīs vai uzrunās tiešā tekstā. Visas durvis ir atvērtas, tā teikt. Gaidu jaunas interesantas domas.
(Reply) (Parent) (Link)