22 February 2011 @ 02:09 pm
Kultūras krīze  
Nu, ziniet, Liepnieks (tagad jau lepni dēvēts par politologu) atkal izpildās, ka aicina vērtēt iespēju samazināt kultūras objektu skaitu. Tikai tāpēc, ka dažs labs nav laikā nodevis papīrus (un nevis fondam ir radušās jaunas prioritātes, principā neatbalsta projektu kā tas bija, piem., Karogam v.tml.), ir teju vai jāizsludina kultūras krīze vislatvijas mērogā un, kā melš Liepnieks: "šī situācija pati runā par nepieciešamību veikt strukturālas reformas."
 
 
( Post a new comment )
[info]unpy on February 22nd, 2011 - 02:45 pm
Kultūras kartē jau nav visi "kultūras objekti". Speciāli pameklēju blakuspagastā esošo "Mežniecības muzeju", proti, telpu ar kādām pārdesmit fotogrāfijām un pārīti krāmu, nav ;(

Un jā, 45 muzeji, 45 nekustamie īpašumi tomēr. Skaidrs, ka uz kopējā fona nekā īpaša, bet tomēr - ja šīs pašas naudas varētu pārdalīt nozares ietvaros, piemēram, algās, daudziem tas nemaz tāds sīkums neliktos;))

(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on February 22nd, 2011 - 02:51 pm
šeit, manuprāt, ir nedaudz cita problēma. Proti, tas, kas sistemātiski tika veikts jau ilgus gadus, t.i., kultūras finansējuma diezgan liela centralizācija. Ja tāda nebūtu, tad viens laikā nenodots papīrs (vai dažādu iemeslu dēļ atraidīts) neradītu izmisuma stāvokli, jo būtu citi fondi, citas naudas sadales etc.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
stradnieks[info]stradnieks on February 22nd, 2011 - 03:15 pm
nepiekrītu. vairākkārt Valsts Kontroles revīzijās ir teksts, ka nauda plūsma izzūd vairākās starpinstancēs, nav caurredzama, sistēma apēd naudu, nevis nodrošina naudas nokļuvi pie rezultāta.
es nezinu, ar kuru galu domā satori vadītāji, bet, manuprāt, tā ir viņu absolūta bezatbildība, ka ļauj kaut ko marinēt līdz pēdējai dienai. ja nekļūdos, tad projektu iesniegšanas datumi variējas no divām nedēļām līdz trim mēnešiem, informācija ir pieejama. nekas, novilks kādu gada ceturksni un tad iesniegs projektus uz nākamo naudas izdales laiku.
(Reply) (Parent) (Link)