15 September 2009 @ 03:25 pm
Piekājība  
Vakar biju aizvilcies nedaudz paklausīties T. Hola lekciju par Adorno, Horkheimeru. Klausītāju auditorija bija no visdažādākajām sfērām un tāpēc bija skaidrs, ka runas līmenis būs vērsts uz iesācējiem. Pēc uzstāšanās bija iecerētas diskusijas. Ok. Taču mani nedaudz pārsteidza, ka mūsu pašu izcilā filozofe Māra Rubene bija piemirsusi, ka viņa neklausās eksāmena atbildes. Tā vietā, lai pateiktos par runu un sāktu savu vēstījumu, iebildes vai jautājumus, viņai nez kāpēc bija jānovērtē lektora klātbūtnē runa kā 'deskriptīva'. Man tas likās nepieklājīgi.
 
 
( Post a new comment )
None of the Above[info]artis on September 15th, 2009 - 03:34 pm
Ļoti deskriptīvs notikumu atstāsts!
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on September 15th, 2009 - 03:50 pm
Vakar bija gara diena, tāpēc varu nodarboties tikai ar notikumu reģistrāciju. Taču tas neatceļ manus šīsdienas mēģinājumus saprast, ko īsti M.R. domājusi ar 'deskriptīvu' runu? Tāda sajūta, ka runātājam ir nepieciešams diskvalificēt jebkādu modus ponens izmantojumu, lai atbilstu augstajiem Latvijas kritērijiem.
(Reply) (Parent) (Link)
Avtonoms[info]junona on September 15th, 2009 - 03:51 pm
Acīmredzot MR bija gaidījusi kaut ko preskriptīvu.
Starp citu - kā pasākums citos aspektos. Es par tā eksistenci atcerējos tikai kaut kad vakar vēlā pievakarē. Ņemot vērā, ka Adorno no manis ir kaut kur tālu tālu (šķiet, ka tālāk par pašu Hēgeli, Haidegeru) nav nekāds brīnums.
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on September 15th, 2009 - 04:00 pm
Lekcija bija ok kā ievads. Man bija viegli sekot līdzi, jo pirms tam biju iepazinies ar adorno grāmatas saturu. Protams, vēlākās diskusijas (Kozlovs, Rubene) diez kas nebija, tāpēc aši devos ievērtēt Tarantīnop jaunāko veikumu.
Ak jā, varu atzīmēt, ka bija ieradusies arī Kūle - laikam, lai norādītu, ka viņai pastāv interese par filozofiju viņpus FSI.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
helvetica[info]helvetica on September 15th, 2009 - 06:13 pm
un Kūles dēls arī..
(Reply) (Parent) (Link)
puasōns[info]anonymous on September 19th, 2009 - 12:12 am
Uz Tarantino viņa arī bija?
(Reply) (Parent) (Link)
pati_viena[info]pati_viena on September 16th, 2009 - 10:39 pm
Vai tad nevarēji pajautāt pašai MR, kas tad tur bija tik deskriptīvs? Tā tad būtu korekta situācijas un savstarpējo attieksmju noskaidrošana. Vēlāk, pēc notikuma, jau vairs nav vērts īgņoties, ne?
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on September 17th, 2009 - 12:33 pm
Nez, nez... manuprāt, labākais, ko varēja darīt, bija ignorēt MR piezīmi. A īgņošanās tapēc, ka tā nebija nejaušība vai val. nezināšanas dēļ izsperts izteikums, bet gan apzināts uzbrauciens.
(Reply) (Parent) (Link)