21 August 2009 @ 01:15 pm
Filozofijas zieds  
Cik noprotu, tad dažs labs piedalās spēlītē, kurš izvilks idiotiskākos citātus. Ok, es arī pamēģināšu (un varbūt kalpos par apoloģiju latvju akadēmiskajiem filozofiem). Tātad txt izvilkumi ir no akreditācijas ziņojuma par filozofijas doktora programmu. (no šejienes)

Citu filozofijas studiju programmu neesamība liek labākiem filozofiem koncentrēties LU, kas ir svarīgākais priekšnosacījums kvalitatīvām studijām; no otras puses, nerodas veselīga konkurence un ārējais stimuls programmas pilnveidošanai. Par laimi, otrais faktors nav būtisks vērtējamās programmas raksturojumā.

Ņemot vērā, ka LU vienīgā valstī īsteno filozofijas studijas, šeit ir koncentrējies Latvijas filozofijas zieds. Viņu ieguldījums filozofiskās un sabiedriskās domas pilnveidošanā Latvijā neprasa komentārus, viņu devums fenomenoloģijas pētījumos ir atzīts pasaulē.

Filosofijas studiju programmās darbojas Latvijas autoritatīvākie filozofi, kuru ieguldījums zinātnē ir augstu novērtēts arī ārpus Latvijas robežām. Ir ļoti būtiski, ka ne tikai viņi, bet arī studenti, t.sk., doktoranti, iesaistās pētniecībā, piedalās filozofu kolokvijos un vasaras nometnēs, pilda pētnieciskos u.c. Piedalīšanās zinātniskajās konferencēs, patstāvīgu publikāciju sagatavošana liecina par jauno zinātnieku briedumu.
 
 
( Post a new comment )
kants[info]kants on August 21st, 2009 - 01:40 pm
:p lol
(Reply) (Link)
Gerda[info]gc on August 21st, 2009 - 02:02 pm
vasaras nometnes
(Reply) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on August 21st, 2009 - 04:50 pm
Jā, ieguldījums komentārus neprasa. Protams, konkurences trūkums it kā var šķist šķērslis, bet ne jau mūsu ziedam.
(Reply) (Parent) (Link)
kants[info]kants on August 21st, 2009 - 05:22 pm
filozofijas zieds
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on August 21st, 2009 - 05:28 pm
Re: filozofijas zieds
Domā, ka tik smuks mums tas zieds? Te vajadzētu drīzāk ko pašapputekšņojošu a la, šķiet, kukurūza.
(Reply) (Parent) (Link)