23 July 2009 @ 01:58 pm
eitanāzija  
Starp citu, nebūtu jau slikti, ja tagad sāktos jēdzīgas diskusijas par eitanāziju. Bet mani šokē līmenis kādā par to runā publiski. Te pat var nerunāt par Šlāpina bērnudārzu, kas raksta, piem., šito 'Nozīmīgāka par Maikla Džeksona nāvi tomēr bijusi klusa aiziešana pirms nedēļas kādā Šveices klīnikā Cīrihē.''vai arī kaut kādā prāta aptumsumā salīdzina eitanāziju ar
indiešu rituāliem.

Diena arī atspoguļojot eitanāzijas gadījumu raksta, piem., šo: 'Aktīvā eitanāzija jeb asistētā pašnāvība iespējama pēc paša pacienta lūguma.' (txt) Vai tiešām Dienā nav kaut vai vikipēdija?

Tad vēl nesenais Rozentāles viedoklis par eitanāziju: 'Ministre uzsvēra, ka “mediķiem jācīnās par dzīvību”, savukārt šis jautājums eost juristu kompetencē, tāpat diskutabls varētu būt jautājums, kas to īstenotu – viņus saucot par bendēm, atzina ministre.' (txt)

Manuprāt, tas neprasītu daudz laika, ja pirms aplūkot kādu jautājumu vai izteikt savu viedokli, nedaudz painteresētos par esošajiem jēdzieniem un diskusijām.

Taisnības labad ir jāpiebilst, ka tie, kas, iespējams, šaizemē varētu labāk runāt par eitanāziju, paši ir pasīvi un tādejādi par šiem jautājumiem ļauj skaļāk izteikties bērnudārzam .
 
 
( Post a new comment )
Avtonoms[info]junona on July 23rd, 2009 - 03:57 pm
"Taisnības labad ir jāpiebilst, ka tie, kas, iespējams, šaizemē varētu labāk runāt par eitanāziju, paši ir pasīvi un tādejādi par šiem jautājumiem ļauj skaļāk izteikties bērnudārzam"

Īsti nesapratu, ko tu gribēji ar to teikt? Vai man tagad būtu jārada šķēršļi jebkuram, kurš grasās kādai avīzei vai citam medijam prezentēt kādu bulšitu par eitanāziju? Sorry, nav man tādu resursu. Nevajag jau iedomāties, ka mūsu valsts situācija kaut kā īpaši atšķirtos no situācijas citās valstīs. Galu galā mēs visi zinām, kā no Vāczemes tika patrieks P. Zingers (P.Singer). Otrkārt, neviena akadēmiķa pienākums nav atspēkot jebkuru glupību, kuru kāds iemanās palaist publiskā telpā. Turklāt nevajag arī pārspīlēt tā saucamo akadēmiķu nozīmi. Labs piemērs tam ir jautājums par homoseksuāļu tiesībām. Cik visādu Ījabi un vēl sazin kas ir dzesējuši mutes, bet tik un tā ir pietiekams daudzums tautiešu, kas būtu gatavi sastūķēt gāzes kamerā ikvienu, kurš ar seksu nodarbojas citādāk.

p.s. Pavisam nesen lasīju lekciju par eitanāzijas problēmu valsts slimnīcu vadītājiem. Ieradās apm. kāda trešā daļa no paredzētās publikas. No tiem kādi 30% it kā uzmanīgi klausījās. Kādi 30% izskatījās garlaikoti. Bet pārējie aktīvi nodarbojās ar kaut ko citu - runāja pa mobilo utt. Lekcijas beigās bikli izskanēja banālais jautājums "un kāds tad ir jūsu viedoklis šajā jautājumā" un alles.
(Reply) (Thread) (Link)
marija[info]marija on July 23rd, 2009 - 04:32 pm
banālais jautājums
un kāds tad ir Jūsu viedoklis šajā jautājumā?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on July 23rd, 2009 - 05:13 pm
Re: banālais jautājums
Kurā tieši jautājumā?
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
marija[info]marija on July 23rd, 2009 - 05:49 pm
Re: banālais jautājums
mani vairāk interesē, kāda atbilde sekoja slimnīcu vadītāju jautājumam.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on July 23rd, 2009 - 07:55 pm
Re: banālais jautājums
Pavisam īsi paskaidroju, ka man Nīderlandes prakse šķiet OK, tomēr paudu bažas, vai pašlaik kaut kas tamlīdzīgs ir ieviešams šeit. Apmēram tā.
(Reply) (Parent) (Link)