01 March 2018 @ 10:23 am
VKKF un Uni  
Man šķiet, ka VKKF vajadzētu izstrādāt striktākus kritērijus projektu finansējuma došanai. Manuprāt, VKKF nav jādod nauda akadēmiskiem projektiem (t.sk. konferences vai pētījumi). Akadēmiskiem projektiem ir sava finansēšanas un vērtēšanas shēma. Turklāt kultūras joma nav vainīga, ka universitātes vai institūti ir slikti vadīti.

Bonusam. Saskaņā ar VKKF R. Kūlis tulkos jaunu Kanta darbu. Mazais Kūlis rakstīs kaut kādu žurnālistikas darbu (spriežot pēc viņa pēdējā devuma par terorismu). Tad jau tikpat labi naudu varētu iedot Lato Lapsam.
 
 
( Post a new comment )
Hedera helix L.[info]hedera on March 1st, 2018 - 11:15 am
Tas nostādītu sliktā situācijā pavisam jaunos studentus ne_da_pētniekus, kuriem cv vēl nav ko uzrādīt pie zinātniskās pieredzes, tādēļ grūti pretendēt uz pētniecības finansējumu.
(Reply) (Thread) (Link)
Krāšņais Kurvjziedis[info]krii on March 1st, 2018 - 11:42 am
Tas, manuprāt, kvalificējas pie "...kultūras joma nav vainīga, ka universitātes vai institūti ir slikti vadīti", jo vajadzētu būt kādai speciālai augstskolu/pētniecības institūtu budžeta pozīcijai tieši iesācēju pētnieku atbalstam.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Hedera helix L.[info]hedera on March 1st, 2018 - 11:46 am
Jā, protams. Vnk es te šobrīd domāju, cik daudz mēs te runājam par to, kā vajadzētu būt, un par to, kā ir. Piemēram, es zinu, kā mūsu faķī šobrīd ir labāk, bet pirms tiem pāris gadiem, kad studēju es, doktorantiem nācās pašiem domāt, par kādiem līdzekļiem brauks uz konferencēm ārzemēs, fakultāte nekādu finansējumu nenodrošināja.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on March 1st, 2018 - 01:32 pm
Tas ir mans punkts. Es saprotu, ka revolūcijas nav vienkārši taisīt. Taču nav normāla situācija, kad cita joma (kas nebūt nav bagāta) finansē akadēmiju, jo tas tikai atliek problēmas patiesu risināšanu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Avtonoms[info]junona on March 1st, 2018 - 08:43 pm
+10
(Reply) (Parent) (Link)
Avtonoms[info]junona on March 1st, 2018 - 09:09 pm
Vēl labāk to naudu būtu notriekt labā vīnā. Tas būtu mazāk kaitīgi.
(Reply) (Link)