19 February 2009 @ 02:50 pm
Īstu veču dzeja  
Mjā, dažkārt informētība pirms apgalvojumiem nenāk par sliktu. Piemēram, Nilss Sakss savā satori blogā jautā - Vai tad jūs varat iedomāties, piem., Hemingveju vai Džeku Londonu rakstām pantiņus? Es spēju ne tikai iedomāties, bet arī izlasīt. Par Bukovski i nevajadzētu runāt - viņš kļuva slavens tieši ar saviem dzejoļiem, bet prozu sāka rakstīt salīdzinoši vēlu. Tālāk. Kāpēc gan viņam nenopirkt šo grāmatu: The Complete Poetry of Jack London (Little Red Tree Pub. 2007)? Visubeidzot - Hemingveja veltījums Saksam:

Along with Youth

A porcupine skin,
Stiff with bad tanning,
It must have ended somewhere.
Stuffed horned owl
Pompous
Yellow eyed;
Chuck-wills-widow on a biassed twig
Sooted with dust.
Piles of old magazines,
Drawers of boy's letters
And the line of love
They must have ended somewhere.
Yesterday's Tribune is gone
Along with youth
And the canoe that went to pieces on the beach
The year of the big storm
When the hotel burned down
At Seney, Michigan.
 
 
( Post a new comment )
[info]antons_v on February 19th, 2009 - 03:13 pm
To die
Alone
In the rain.

Ir jau ir veču dzeja, jā, bet nu arī tipisks vecais Ernests.
(Reply) (Thread) (Link)
thel[info]thel on February 19th, 2009 - 03:23 pm
Eh, arī Tu Anton? Kas tās par seksistu runām par siev, un vīr. dzeju? - vai tad nepietiek ar nošķīrumu laba/slikta dzeja, literatūra? Manuprāt, nošķīrums kaut kādās dzimumu mērķauditorijās, ar atsevisķiem izņēmumiem, ir sliktas literatūras pazīme.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on February 19th, 2009 - 03:46 pm
Tu kaut ko esi pārpratis. Es domāju to veču dzeju tieši tā, kā tu to domāji sava ieraksta nosaukumā. Proti, kā tipa "veču" dzeju.

Pieliec arī Vladimiru Visocki. Man ir grūti iedomāties lielāku veci paģika kultūrtelpā, bet viņš bija arī tiešām jēdzīgs dzejnieks.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on February 19th, 2009 - 03:54 pm
Sorī, ka pārpratu. Visockis tiešām ir ok. Domāju, ka lielākajā daļa krievu bardu reprezentē 'veču dzeju'. (Tiesa, piedod, bet BG es joprojām pa lielam nevaru pieņemt). Taču pat šajā kontekstā NS turpmākā tēze par dzeju mūzikai arī ir visai apšaubāma. Tad jau arī proza tiktu rakstīta tikai kā kinoscenāriji.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
[info]antons_v on February 19th, 2009 - 04:22 pm
Man šķiet, ka NS drīzāk amizējas ar publiku. Par BG - tur nav ko pieņemt vai nepieņemt, tu vienkārši esi nākamā paaudze (šis ir tipiski, man vēl nav gadījies sastapt pēc 1980 gada dzimušu cilvēku, kuram būtu skaidrs, par ko tas džeks ir kruts. Bet nu pohuj, ne par to stāsts.)

NS provokatīvie steitmenti pašlaik nav diez ko kvalitatīvi, līdz ar to tie nav arī diez ko interesanti.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on February 19th, 2009 - 04:42 pm
Par NS piekrītu - viņam vajag saņemties un izdomāt kādu interesantāku selling point. Par BG - šeit gan īsti nepiekrītu, jo, šķiet, ka tas ir saistīts ar gaumes jautājumu, bet nevis noteikta vecuma pieredzi (starp citu, es gan esmu sastapis jauniešus, kam patīk BG). Piemēram, man joprojām patīk Zošķenko - lai arī viņš runā par sadzīviskām problēmām, kas mūsdienās ir retāk sastopamas. Savukārt, Andrejs Skailis, kas man patika bērnībā, tagad šķiet nedaudz infantils, lai arī tematiski daudzi jautājumi bija līdzīgi Zošķenko.
(Reply) (Parent) (Link)
None of the Above[info]artis on February 28th, 2009 - 12:16 am
omg, cik tu esi vecs
(Reply) (Parent) (Link)