06 May 2012 @ 02:26 pm
Wolf Hall vs Game of Thrones  
Esmu nedaudz iepazinies ar "Game of Thrones" seriālu. Protams, uzmanību pievērsa globālās industrijas reklāmas kampaņa. Ieskatījos arī grāmatā. Ja par grāmatu, tad to ļoti ātri atmetu, jo nespēju paciest literārās kvalitātes un daudzās banalitātes. Tāpēc kaitina, ka Martinu dažkārt apraksta kā amerikāņu Tolkīnu. Tolkīnam vismaz valoda ir lieliska. Tieši tāpat arī par formu - skatījums uz notikumiem no dažādām perspektīvām nav nekas jauns un pārsteidzošs (īpaši nepiepūlot atmiņu, var norādīt uz popliteratūru: Faulza grāmatām, piem., " A Maggot" vai Bārnsa "Runājot atklāti"). Tieši tāpat ir arī ar realitātes brutāliem attēlojumiem.

Lūk, kroņu spēles īpašības var izbaudīt daudz augstākā kvalitātē Mantelas darbos. Tikko ir nācis klajā viņas Wolf Hall turpinājums "Bring Up the Bodies". M. Atvudas atsauksme. Pieļauju, ka gan brutalitāte, gan varoņu nāves, gan politiskās intrigas un vēsturiskais fons ir daudz interesantāks nekā "Game of Thrones." Protams, nebūs pūķi vai tamlīdzīgi mošķi, bet tie mani tāpat neinteresē. Vienīgi ir jāpagaida, kad grāmatu izdos mīkstajos vākos.
 
 
( Post a new comment )
thel[info]thel on May 9th, 2012 - 09:22 am
Gaišo (nav iecienītākās markas, bet (cik nu ir baudīts) patīk beļģu ražojumi)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
kants[info]kants on May 9th, 2012 - 03:24 pm
lūk, ar martinu ir tāpat; lai cik labi būtu dzert tikai beļgu vai vācu mazo klosteru darītavu svaigus alus, daudz bežāk sanāk strēbt kaut kādu aizdomīgas izcelmes aldara, lācplēša vai tamīdzīgu alu, bet tajā pašā laikā ne viens vien patīkams vakars un nakts tā ir pavadīti, neļaujoties jau tā nelāgo šķidrumu sabojāt ar domu, ka citi ali ir daudz labāki.
valoda uzlabojas kaut kur ap trešo grāmatu, starp citu.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
thel[info]thel on May 9th, 2012 - 04:32 pm
Tiesa, tiesa. Apgalvojumam varu piekrist, lai arī man būtu citi autori, ne Mārtins.
(Reply) (Parent) (Link)