13 Aprīlis 2015 @ 15:41
Dejo ar zvaigzni  
Labdien! Mani sauc Sandra, un pērnā gada nogalē mani atlaida no Textiem par dzeršanu. Kolēģi gan netur ļaunu un devuši man iespēju pierādīt sev un citiem, ka šo mēnešu laikā esmu rehabilitējusies un kļuvusi par labāku cilvēku. Paldies viņiem par to! Neņemiet ļaunā, ja tālāk rakstītajā iemaldījusies kāda druķene – tas no uztraukuma, jo starp atgriešanos un determinētu izgāšanos lielākoties atrodas vienādības zīme.

Kurš šobrīd ir pie TV3 stūres? Vēlos sabārt, jo attiecīgā televīzija absolūti neciena savu skatītāju laiku. Biju ieplānojusi vakarā noskatīties šovu “Pabriks dejo”, bet man ne prātā nebija ienācis, ka tam nāksies atvēlēt trīs ar pusi stundas. Trīs ar pusi stundas! Tas ir vienkārši skandāls. Pie reizes vēlos arī mazliet sabārt Jāni Āmani un Maiju Silovu. Nezinu, kā Jānis to panāk, bet viņš ļoti ātri un iedarbīgi spēj atstāt padlas iespaidu. Maija tikmēr rada sajūtu, ka tā vietā, lai apmeklētu publiskās runas nodarbības, viņa ir ilgstoši apmeklējusi bērnudārzu, kur no audzinātajas arī iemācījusies visas iespējamās intonācijas. Nekā persONīga, tā vienkārši tāda tīrā prāta (t.i. mana prāta) kritika, ko vajag ņemt vērā, nevis pie sirds.

Vakara galvenais varonis Artis Pabriks nav no tiem cilvēkiem, kas vadās pēc “ka tik ielikt” principa. To vislabāk var manīt viņa tvitera kontā, kur komati ir reti novērojama parādība. Tas atspoguļojās arī uz deju grīdas, jo savai partnerei dejā Agitai Mironovai viņš diez ko neielika. Nevaru gan noliegt, ka biju uz mutes par Arta mūzikas izvēli – Siksto Rodrigesa dziesmu “I wonder”, kā lirika bija arī iztulkota latviski par godu visiem tiem skatītājiem, kas ar angļu valodu nav uz mēs (“Es brīnos, es brīnos, tu ne?”). Artis pat bija sagatavojis mazu referētu par to, kas tas Rodrigess vispār tāds ir. Cepuri nost! Tiesa, tas radīja nepamatotas cerības, ka konkursanti arī džaivos pie visādām indie himnām, bet tā diemžēl nenotika, un mums nācās samierināties ar mambo numur pieci.

Pēc Pabrika dejas Maija rosina arī pārējos iedvesmoties no mūsu Eiroparlamentārieša, kurš nule kā esot parādījis, ka vienmēr esot izvēles iespējas. Jāsliecas piekrist, jo tomēr kurš katrs pērn negribēja par premjeru, bet šogad – dejot ar zvaigzni. Izvēles iespējas vienmēr ir! Pabriks pievienojas žūrijai, kurā atrodas arī viņa jau minētā deju partnere un vēl divi džubāri, un īstais konkurss var sākties. Te man ir obligāti jāpiemin, ka šī ir pirmā (un, cerams, pēdējā) reize, kad skatos šo raidījumu, tāpēc attiekšos pret tālāk redzēto kā vienreizēju parādību.

Pirmo pāri veido biznesa analītiķis un Latvijas lepnums Mārtiņš Oliņš (slavenība) un Ilze Jankovska (dejotāja). Viņi savu deju, pasadobli, velta dzīvnieku aizsardzībai (tomēr rada aizdomas, ka ar dzīvniekiem tiek domātas tādas pūkainas radības kā suņi un kaķi, nevis arī, piemēram, govis un vistas). Pat man, labai dejotājai, ir jāatzīst, ka viņu uznāciens ir diezgan crazy awesome sick shit. Žūrijas loceklis Artis Pabriks, šķiet, sajutis manus pirmītējos pārmetumus nolēmis beidzot ko ielikt – desmitnieku! Es personīgi liktu 8, bet tas tā.

Otrais pāris sastāv no Lienes Greifānes (slavenība) un Viktora Haritonova (dejotājs). Viņi dejo lēno valsi un velta to visiem cilvēkiem, kas cīnās ar kādu slimību. Man, atklāti sakot, ir diezgan grūti iztēloties, kā tieši lēnais valsis varētu iedvesmot uz cīņu ar vēzi, piemēram, bet nu katram jau savs. Pabriks novērtē deju ar astotnieku, komentējot to ar vārdiem: “Vienmēr vieglāk dejot vienam, nekā diviem.” ZELTA VĀRDI! Tā tiešām ir, es to arī no pieredzes varu teikt. Atzīmes dejotājus diezko neiepriecina – Liene kļūst tik bēdīga, ka es ieteiktu viņai savu skatuves vārdu no Candy nomainīt uz Crush. Es ieliku 5.

Kā trešie uzstājas Diāna Kubasova (slavenība) un Kārlis Kemlers (dejotājs). Samba, ko abi tūliņ dejos, tiek veltīta, šķiet, Diānas skaistumkopšanas procedūrām un poliglotismam. Artis Pabriks atkal ieliek astotnieku, bet es – tikai 3. Neesmu barga vērtētāja, vienkārši tā deja tiešām ir diezgan vļēēāh, un ko man, melot?

Ceturtais pāris, Gints Grāvelis (slavenība) un Jeļena Tarana (dejotāja), dejo valsi, ko velta visiem, kas ir iemīlējušies. Nav visinteresantākā deja pasaulē, bet man pat tīri labi patīk un Pabrikam arī – viņš dod deviņi, es lieku 7. Šajā brīdī arī uzzinu, ka pie Sokolova raidījumā viesojas meitene, kas savu klitoru sauc par kliktoru. No visiem vārdiem, kas man pašai nebūtu ienākuši prātā, šo cienu visvairāk. Kliktors. Vienkārši ģeniāli.

Pēdējais pāris ir Evija Skulte (slavenība) un Raimonds Andersons (dejotājs). Nezinu, kam viņi velta savu pasadobli – varbūt gvakamolei – bet man ļoti patīk, nopietni. Pabrikam nepatīk mūzika, jo pārāk maršīga, tomēr Pabrika nepatika un mana patika nozīmē identisku vērtējumu – no mums katra pa 8. Manējais 8 gan draud apgāzties un pārvērsties par bezgalību, jo tikai tagad aptveru, ka konkurss vēl nebūt nav galā un sekos arī otrais deju raunds.

Pirms otrā raunda sākuma uzstājas kaut kādi sveši cilvēki ar brazīļu deju zouk, kas ir lambadas meitiņa. Maija un Jānis izspēlē visādas teātra sporta cienīgas etīdes un dažbrīd liek man no tā kaunā tvīkt. Nē, nopietni – es ticu, ka viņi abi ir labi cilvēki, bet nu bļē kurš gadsimts, kā tā var runāt, kā tā var uzvesties?! Ja tas skaitās normāli, es gribu būt jukusi.

Otrais raunds tātad. Pāru secība atkal tāda pati. Kā pirmie Mārtiņš Oliņš ar partneri dejo tango. Pabriks atkal liek desmit. Aiz viņiem Liene CandyCrush ar kungu ča ča ča. Pabriks – vienīgais no visas žūrijas! - ieliek deviņi, kamēr pārējie pa desmitniekiem. Kā var būt tik kritisks cilvēks. Es, piemēram, piekrītu žūrijai un liktu 9, bet tas tā. Diāna ar savu partneri arī uztango, no Pabrika tiek astoņi un Aristoteļa cienīga padoms par liela mākslinieka un lielas pauzes savstarpējo korelāciju. Grāvelis ar dāmu dejo džaivu tik enerģiski, ka saplēš sev žaketi. Par to Pabriks viņam dod devītnieku un ieteikumu kļūt par Pīta Andersona piedejotāju. Būtībā Pabriks viņam iesaka doties uz Rimi. Evija Skulte ar savu foršo partneri dejo fokstrotu, Pabrikam tas so so, tāpēc viņš vērtē ar astotnieku, kas, kā jau paspējāt ielāgot, Pabrika izpratnē par 10 ballu sistēmu ir zemākā iespējamā atzīme.

It kā varētu domāt, ka nu gan viss, bet neesiet naivi. Maija saka, ka tagad būs eksāmens, turklāt tik sarežģīts, ka no tā visiem būs šokiņš (sic!). Katram pārim tagad būs spontāni jādejo pie mūzikas, kas atsāks skanēt, izmantojot kaut kādu random priekšmetu. Protams, ne mūziku, ne priekšmetu neizvēlas dejotāji paši – tas viss tiek viņiem piešķirts. Tā Evija Skulte attopas ar bērnu ratiņiem, Mārtiņš Oliņš ar pirtnieka slotu un cepuri, un Ojāra Grīnberga slavenāko gabalu, Lienei tiek žāvēta vista, Diānai – dušas cepure un pati duša arī, bet Grāvelim pie Queen jādejo ar putekļsūcēju. Kaut kāds vājprāts, vārdusakot. Žūrija nolemj, ka ar uzdevumu vislabāk tikuši galā Gints, Evija un Diāna, tāpēc katram pa pluspunktam.

BEIDZOT sākas balsu skaitīšana. Ļe ļe ļe, tri rubļe, Diāna Kubasova ar Kārli Kemleru paliek pēdējie, tāpēc bye bye. Nākamnedēļ pusfināls, bet tajā vairs nebūs klātesošs Artis Pabriks, tāpēc – kāda atšķirība?
 
 
( Post a new comment )
Līkcepure[info]likcepure on 13. Aprīlis 2015 - 15:55
Saņirdzos pie kliktora.
(Atbildēt) (Link)
Līkcepure[info]likcepure on 13. Aprīlis 2015 - 15:59
zinu cilvēku, kurš pēc Pabrika deju soļu vērošanas esot nokļuvis reanimācijā.
(Atbildēt) (Diskusija) (Link)
чайка: maik[info]chaika on 13. Aprīlis 2015 - 16:27

!
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)