xxx ([info]texti) wrote 23. Novembris 2010, 18:47
visforšākais latviešu seriāls
man tāpat kā jebkuram normālam cilvēkam ļoti patīk skatīties televizoru, un seriāls ugunsgrēks ir viena no manām visiemīļotākajām pārraidēm. bieži cilvēki, uzzinot šo faktu, vēršas pie manis ar jautājumu: "kas tev - darīt nav ko?", uz ko es laipni atbildu, ka: "jā, nav gan." tad nu Elīna šonedēļ manai analīzei nodevusi divas ļoti iepriecinošas tēmas - ugunsgrēka ceturtdienas sēriju un sestdienas resnuļu šovu, kas arī ir viena no manām visiecienītākajām pārraidēm, bet diemžēl atšķirībā no ugunsgrēka parādās TV ekrānā četrreiz retāk.
tātad par ugunsgrēka ceturtdienas sēriju - notikums numur viens bija pašvaldību vēlēšanas, kurās uz X pilsētas mēra amatu kandidēja trīs no galvenajiem varoņiem - vadims, mirdza un jagudins. priekšvēlēšanu debates tāpat kā vēlēšanu rezultātu sagaidīšana, protams, notika viesnīcā. piezīmēšu, ka reālajā dzīvē šādas rezultātu sagaidīšanas parasti notiek atsevišķi katru partiju birojos, bet šeit visi mēri televizoru lūrēja draudzīgi kopā. diemžēl kopā viņi šos rezultātus gaidīja visai nosacīti, jo vadimam no uztraukuma piemetās caureja līdz ar to bija jāskrien tusēties uz leona istabiņas tualeti, bet mirdza iedzēra tik daudz nomierinošo tablešu kopā ar vīnu, ka aizmiga pie sava galdiņa kafejnīcā. no reālās dzīves atšķirās arī rezultātu paziņošana, jo balsis tika skaitītas nevis pakāpeniski, liekot skatītājam vērot intriģējošās dažādu krāsu diagrammas ar procentiem augšgalā, bet vienkārši vienā brīdī tika paziņots - uzvarēja partija sieviešu līga, tātad mērs būs mirdza. pārējās partijas vienkārši zaudēja un viss. vismaz tajā pilsētā, kur atrodas viesnīca, jo, iespējams, ka, piemēram, jagudina pārstāvētā partija kopumā vēlēšanās uzvarēja.
sieviešu līgu, kā jau noprotat, pārstāvēja guļošā mirdza, kas droši vien bija savākusi vienkārši visu veceņu balsis, kamēr vīriešu balsis dalījās uz divi - daļa vadimam, kura mērķis bija uzlabot situāciju latvijas ģimenēs, un daļa jagudinam, kurš vērsās pie lauciniekiem un solīja cīnīties par zemnieku tiesībām un dzimtsbūšanas atcelšanu. svinīgajā rezultātu paziņošanas ceremonijā piedalījās vēl daži ģimenes locekļi un izslavētā seriāla žurnāliste mērija, kas viņai aiz muguras tiek dēvēta par asiņaino mēriju, jo ir tik skarba un inteliģenta kā ilze jaunalksne. pie tam viņa atšķirībā no citiem dzēra ūdeni nevis šampanieti, jo droši vien tāpat kā jaunalksne kurī zāli un negrib jaukt narkotikas ar alkoholu.
otrs svarīgākais notikums risinājās mīlas frontē, jo tā solveigas meita, kura grib nocopēt bagāto leonu, uzzināja, ka leons ir iemīlējies aktrises maijas doveikas atveidotajā martā numur divi - leona meitas ieviņas auklītē. solveigas meita uzreiz devās šo situāciju nokārtot pie martas divi, iestāstot viņai, ka leons savas simpātijas izrādījis, lai ieriebtu viņai, un nevajag tās uztvert nopietni. viņas abas divas arī it kā skaitās draudzenes kaut gan kā vispār draudzība var pastāvēt, ja abas grib vienu džeku (lai arī atšķirīgu iemeslu dēļ). ja viņas izrunātos kā īstas draudzenes, varētu izkārtot tā, ka marta numur divi var pisties ar leonu un beigās atdod savai mantkārīgajai draudzenei kaut kādu piķi, jo viņai nekas vairāk dzīvē arī neinteresē.
tad solveigas meita aizsūta īseni savai māmuliņai solveigai, lai tā nāk uz koridoru izrunāt svarīgo jautājumu - ko iesākt ar leona simpātijām pret martu numur divi. viņas mamma, protams, nolemj, ka marta numur divi ir jānogalina. es jau balsotu par to, ka sākumā viņa jāpamoka ar solveigas izslavētajām indīgajām tējiņām, bet pēc tam jāuzspridzina. diemžēl šādu balsojumu seriāla iespējamajam turpinājumam televīzijas kanāls tv3 nepiedāvā.
vēlāk solveigas meita noiet uz kafejnīcu un pēc sarunas ar bārmeni gunāru uzzina, ka viņas mamma ir paņēmusi nazi, lai it kā mizotu ābolus. tad nu skaidrs - mamma jau aizgājusi nodurt martu numur divi, par ko es sabēdājos, jo gribēju kādu lielāku škandālu, kur beigās vēl kāds paliktu akls, bet kādam tiktu norauti daži locekļi. tomēr solveigas meitas draugs dejo ar zvaigzni līderis česlavs pārliecina viņu, ka gan jau viņas mutere nav tik stulba, lai ietu durt ar gunāra tikko iedoto nazi. es gan domāju, ka viņa ir tik stulba, jo spridzināšanai, ko viņa sarīkoja iepriekšējās sezonas noslēgumā, viņa izmantoja spridzekli, ko bija nozagusi viesnīcas administratora mieriņa draugam. protams, lai uzzinātu, kā īsti beidzās atgadījums ar nazi, jums jāskatās nākamā sērija!
iesaku skatīties visiem, kam nav, ko darīt! paldies par uzmanību!
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: