Sun, Oct. 6th, 2019, 06:21 pm
Zirnekļi

Tie ir dīvaini radījumi. Viens šonakt mani pamodināja, ņemdamies pa matiem. Tāds lielais, mājas zirneklis. Nāca miegs, ignorēju, cerēju, ka aizvāksies. Nekā. Šis ierīkojis tur sev skriešanas apli, riņķu riņķiem vien rāpjas man pa matiem. Mēģinu šo ar galvas kustību nokratīt, bet viņš man uzlien uz acs un apguļas. Kājas apkārt acābolam, uz deguna, uzacs un vaigu kaula, tāds riktīgi makans. Es gaidu, gaidu... bail man šos ir apskādēt, parasti ceru, ka paši aizies. Neko, šis tur tup un kņudina. Beigās man apnika, notraucu šo, aizmetu aiz gultas. Cerams, ka nesavainoju, bet nu ko man darīt? Gulēt ar zirnekli uz sejas? Viņš taču kutina!
Nabaga cilvēki, kam bail. Viņi droši vien būtu nomiruši. Man bail vienīgi savainot. Tomēr aukēties es arī ilgi netaisos. Diez tā kāda zīme bija vai vienkārši tērēts posmkājis?

Sun, Oct. 6th, 2019, 07:02 pm
[info]heishy: bailulis

zosāda uzmetās lasot vien.

Sun, Oct. 6th, 2019, 09:06 pm
[info]tethys_: Re: bailulis

Man nekad to nesaprast. Latvijā nav indīgu zirnekļu. Tas ir zvēriņš, kas simtiem reižu mazāks un vājāks par tevi. Kas tur ko baidīties?

Sun, Oct. 6th, 2019, 09:24 pm
[info]sarkans0987

Brrrr brrrrr brrrr brr brr brr
Sešas reizes noskurinājos lasot....

Mon, Oct. 7th, 2019, 12:05 am
[info]tethys_

Es tiešām jūs nesaprotu. Man būtu kauns atzīt, ka man bail no gramu smaga dzīvnieciņa, kas nekā man nevar padarīt.

Mon, Oct. 7th, 2019, 07:29 am
[info]sarkans0987

Man nav bail. Man viņi nepatīk. Tie rada milzu nekārtību mājās ar saviem tīkliem.
Turklāt cilvēki savas bailes neizvēlas, tāpēc viņus par to kaunināt ir tā pat kā kādu kaunināt par to, ka viņam ir brūnas acis, piemēram.

Mon, Oct. 7th, 2019, 01:24 pm
[info]tethys_

Ar tām var strādāt ļoti labi. Man arī bērnībā bija iemācīts tik ļoti baidīties no zirnekļiem, ka tagad jāklausās ģimenes pasākumos stāstiņš par to, kā es piecu gadu vecumā no bailēm esot apčurājusies. Neatceros tādu lietu, bet gan jau bija, ticu. Kad es sapratu, ka tas ir iemācīts stulbums, ļoti ātri tiku galā.
Tā ka nav tās brunās acis gan šoreiz vietā.