Wed, Jun. 17th, 2015, 12:52 pm
Vēja vārd...elis

Nesaprotu sajūsmu ap šo grāmatu. Izlasīt varēja, ok, nebija jau slikti, bet puse grāmatas bija samērā nekāds ievads, tikai pēc tam sāka kļūt interesantāk. Filosofijas nekādas, atskaitot kaut kādu, ko aiz matiem jāpievelk, tēli viduvēji, otrajā grāmatas pusē gan pats stāsts jau bija samērā baudāms. Tāda sajūta, ka grāmatā ir salikts no visām fantāzijas slavenākajām grāmatām pa gabaliņam.
Nebūtu dzirdējusi tik daudz ģībšanas apkārt un baudpilnu elsu, nodomātu, ka samērā lasāma, izklaidējoša grāmata.
Nolikt viņu blakus Gredzenu pavēlniekam vai Jūrzemes sērijai, kā tiek piedāvāts..? Ejiet jūs... zaimotāji. Harijs Poters pat ir labāks.
Protams, var jau būt, ka es neko nesaprotu, bet nu... tāds ir mans necilais viedoklis. Patrāpīsies man rokās nākamās sērijas grāmatas, izlasīšu, jo vispār kaut cik lasāmas nebērnu fantāzijas ir maz un žanrs man tuvs, nē, nesaku es, ka grāmata ir slikta. Var būt, ka nākamās būs labākas, kā bija ar Pēdējo Elfu un Pēdējo Orku. Elfs vēl tā - labs, jā, bet Orks pārsita viņu vismaz trīskārt.
Būtu interesanti, kas tieši cilvēkiem, kas lasījuši, patika šajā grāmatā? Stāsts, tēli, atmosfēra, valoda, radītā pasaule..?
Ja man jāsaka, kas drīzāk no tā visa man patika, tad stāsts kā tāds. Valoda - neteikšu, ka ļoti tēlaina, tēli - kā jau minēju - neviens pats neaizķēra kā izcili interesants, atmosfēra - varbūt vienkārši ne man, bet nekādas īpašas pēcgaršas nebija vai vēlmes, piemēram, padzīvoties tajā pasaulē...
Nesaprotu.

Wed, Jun. 17th, 2015, 03:00 pm
[info]tethys_

Man atkal daļa par mūziku kā ar mūziku apsēstajai patika. Par ņemšanos ar prostitūtu piekrītu. Viņš viņu apraksta kā tādu un šitādu, bet neko tādu un šitādu viņas raksturā stāsts neatklāj, viņa ir šausmīgi garlaicīga.
Jā, tieši maģijas veids ir gan interesanti aprakstīts, bet kopumā tas nepārsit to, ka, jā, piekrītu, tas brīnumbērna apraksts jau ir par traku. Daudzas grāmatas centrējas ap brīnumbērnu, bet šis pie tam ir lecīgs, nepatīkams un... nu, vienalga garlaicīgs.
Trakais maģistrs Elodins ir aprakstīts samērā patīkami, bet atkal - nepietiekami kolorīti, lai būtu interesantāk, bet ne pārspīlēti, kāds ir uztaisīts pats galvenais varonis.
Es jau tā nesaku, ka grāmata slikta, gara un līdz galam es izlasīju, bet mani aizvaino salīdzinājumi ar fantasy literatūras dižgariem - Tolkīnu un Le Gvinu.