Sun, Jan. 11th, 2015, 01:44 am
Kā lai nekļūstu iedomīga vai neiekrītu kompleksos un bezcerībā?

Uz šo jautājumu var paskatīties ļoti dažādi.
Jautājums man ienāca prātā, kad es iedomājos par puisi, ar kuru kādu laiku satikos. Ja nu par kādu varētu teikt, ka es viņu pārāk maz pazinu, lai spriestu, un ka es gan jau nezinu, kādas vēl dzīles bija tajā cilvēkā, tad es domāju, ka tas tomēr nebūs šis gadījums. Man ar viņu bija interesanti kādu laiku, pat ļoti, bet viņš nereāli ātri izbeidzās. Šis puisis bija interesants un viņš vienmēr uzsvēra, ka ir ļoti pārsteigts, ka ir atradis meiteni, ar kuru viņam ir tik daudz kopīga. Un viņam bija taisnība! Man patika un interesēja būtībā viss, kas viņam. Problēma bija tikai tāda, ka man patīk un interesē vēl daudz, daudz vairāk, es esmu 100x sarežģītāka un daudzpusīgāka par viņu. Man tik ļoti apnika tās viņa dažas tēmas, ka uz beigām nezināju, kur likties, lai gan sākumā bija tik interesanti. Tās pat nav tikai tādas tēmas kā alus, pludmale, tusiņi, braukt ar riteni, smukas meitenes... nē, lai gan man interesē tas viss, tomēr mums bija daudz vairāk kopīgu, arī visai netradicionālu interešu, kā zinātniskā fantastika, fizika, astronomija, spridzekļi... jā, bet... kaut kā nekas cits. Un pat tas pats kaut kā viņu nemaz nesaistīja no tām pusēm, kā mani, piemēram, no filosofijas viedokļa apskatīt astronomijas, medicīnas un citus jautājumus. Viņu diez ko neaizrāva citu cilvēku iekšējā pasaule, psiholoģija, kaut kādi rīcības iemesli, viņu personība. Nelikās, ka viņš saprastu manu skaistuma izpratni, mākslu, dabu, vienalga ko.
Likās, ka viņā ir tik... maz. Maz visa. Vienkārši tā, ka ar viņu kopumā var norunāt 24h un pēc tam vairs nav nekā jauna, ko pateikt, lai gan tās 24h ir norunātas interesanti.
Tā atklāsme, ka viņā vienkārši vairāk nav, bija smaga. Viņš bija traki iemīlējies, visu laiku skandināja, ka nekad nav redzējis tādu meiteni kā es, kam interesē viņa tēmas, bet... viņam ar mani bija daudz kopīga, man ar viņu - maz.
Tas man liekas pat tīri objektīvi. Ir cilvēki, kuros ir maz, ir tādi, kuros ir daudz, un ir tādi, kuros ir pat atblāzma no mana Visa. Man pa īstam interesē tikai tie pēdējie.
Jā, es esmu pilna ar Visu, man ir viedoklis teju par visu, man ir arī diezgan daudz teorētisko zināšanu dažādos jautājumos, lai varētu spriest par dažām tēmām, taču... man ir tik maz tādu cilvēku, ar ko man būtu daudz kopīga. Pēdējā laikā mani tas ļoti smagi nomoka. Man pietrūkst tik ļoti un ir tik ļoti bail pazaudēt tos dažus, ar ko man tiešām ir ļooti daudz kopīga, kas saprot manu Visa definīciju vai vismaz kaut kādā ziņā nes šo Visa atblāzmu.
Mani ir pārņēmušas paralizējošas bailes palikt vienai pūļa vidū. Vienai no 7 miljardiem. Ja es tiešām drīz karāšos izplatījumā, kā es sākšu visu no gala? Kā es izveidošu sev jaunu dzīvi? Kā es atradīšu sev biedrus, ja man vajag tik ļoti daudz?
Jā, protams, varbūt tāpēc ir cilvēki, kas par mani ir sajūsmā, bet ko man tas viss dod, ja es ne par mata tiesu nemāku to Visu pielietot, un ja tas mani attālina no citiem, kad es gribu iederēties un būt kopā?
Šobrīd iedomība nav ne padomā. Vairāk šausmas un bezcerība.

Sun, Jan. 11th, 2015, 11:21 am
[info]hidroxo

"ir maz tādu cilvēku ar ko man būtu daudz kopīga" - protams, un vispār visi tā jūtās, jo cilvēkus nevar tik vienkārši iedalīt tikai 4 kategorijās + esi dzirdējusi, ka cilvēkam ir parasti tikai 3-4 patiešām tuvi draugi, jo mēs nevaram izjust patiesu kopības un uzticības sajūtu ar visiem, dažreiz tas klišķis ir dažreiz nav un varbūt nemaz nevajag uz visiem, galu galā, kā savādāk novērtētu tos kuri ir?
"Mani ir pārņēmušas paralizējošas bailes palikt vienai pūļa vidū" - man ir grūti iedomāties, kāpēc tev sākušās šādas bailes, bet no tā ko esmu redzējusi, man ir ļoti grūti iedomāties, ka tie cilvēki, kas tevi mīl tevi pametīs, tevi ir māsa, mamma, draugi un vīrs, lai gan pēc tekstiem izklausās, tā, ka man to vīrs likt klāt drošības apsvērumu dēļ negribas, kuri diez vai ļaus tev driftēt vienai pašai, hek, ja no sākta gala bija kaut kas par ko tevi apskaudu, tad par to cik daudziem esi mīļa.

Sun, Jan. 11th, 2015, 12:07 pm
[info]teiksma_ragana

Nu, šeit var vairāk ko izsvītrot.

Sun, Jan. 11th, 2015, 11:42 am
[info]nejauks

Manuprāt, kļūt iedomīgai tev noteikti vairs nedraud. Citādi, piemēram, nebūtu tapis šāds ieraksts. Ļoti atvainojos, bet neiedomīgs cilvēks nerakstītu "es esmu 100x sarežģītāka un daudzpusīgāka par viņu" arī ja tā būtu taisnība.

Iespējams, tas arī ir iemesls, kas "attālina no citiem, kad es gribu iederēties un būt kopā".

Sun, Jan. 11th, 2015, 12:06 pm
[info]teiksma_ragana

Es zinu, ka esmu iedomīga, bet zinu arī, ka tam ir zināms pamats :P

Sun, Jan. 11th, 2015, 01:37 pm
[info]chrono

"Ir cilvēki, kuros ir maz, ir tādi, kuros ir daudz, un ir tādi, kuros ir pat atblāzma no mana Visa."

Ak, vismaz par laimi ir arī kāds, kas kaut drusku pietuvojas tavam sarežģītās un tik daudzpusīgās dievietes statusam (kaut vai tikai ar atblāzmu). :D

Sun, Jan. 11th, 2015, 04:05 pm
[info]teiksma_ragana

Jēziņ, takš es ar to domāju to, ko es apzīmēju ar "Viss", nevis to, ka manī būtu šis Viss, kādas muļķības tu runā.

Sun, Jan. 11th, 2015, 04:05 pm
[info]teiksma_ragana

"Mans Viss" ir tas, ko es apzīmēju tā, nevis tas, kas ir manī.

Sun, Jan. 11th, 2015, 04:33 pm
[info]chrono

Manai ironizēšanai gan nav lielas saistības ar to, ko tavā tekstā nozīmē "viss", "Viss" vai "tavs Viss", jo tik daudz jau es saprotu, ka tu nedomā, ka tevī mīt "Viss". Manis teikto labāk lasīt saistībā ar "100x tāda un šitāda" būšanu. Šāds reizinātājs jau tevi uzreiz padara par samērā augstu un sofisticētu būtni, kurai ir paveicies, ka eksistē arī kāds, kas pietuvojas tavam līmenim. :))

Sun, Jan. 11th, 2015, 04:38 pm
[info]teiksma_ragana

Jā. Starp citu, tā es tiešām domāju. Tikai es nesaku, ka būt "manā līmenī" noteikti ir labāk vai izdevīgāk.
Nez kāpēc līdzīgas lietas drīkst teikt par citiem cilvēkiem, bet par sevi nē.

Sun, Jan. 11th, 2015, 05:01 pm
[info]chrono

Var jau, kāpēc gan nē. Es nekad neesmu pazemību uzskatījis par tikumu. Tas gan mani neattur no pavilšanas uz zoba par šādu sevis lielīšanu. Ir gan arī cilvēki, kam šādi vārdi mēdz izsaukt pamatīgu žults un agresivitātes devu un tas gan nav patīkami.

"You think you are better than me?"
"Yes."
"@#$%%^!!!"
"Still am."

Sun, Jan. 11th, 2015, 05:46 pm
[info]teiksma_ragana

Ja viņi paši uz sevi attiecina uzreiz to būšanu ar "mazāk Visa iekšā", tad tā ir viņu kompleksu vai realitātes apzināšanās problēma, jebkurā gadījumā es ne par vienu konkrēti neko neesmu teikusi un viņu žults man liekas smieklīga.
Tādu rada tikai paša mazvērtības apziņa.

Sun, Jan. 11th, 2015, 07:56 pm
[info]teiksma_ragana

Un vispār neizliecies, ka tu par sevi nedomā tāpat.

Sun, Jan. 11th, 2015, 09:19 pm
[info]chrono

Citreiz domāju, citreiz nē. Es apzinos savas spēcīgās puses, bet arī redzu, ka pat tās ir relatīvas. Tāpat kā vājās. Tas apstiprinās nepārtraukti, iepazīstot dažādus cilvēkus un sastopot izaicinājumus savas dzīves ceļā. Un tad es vairāk nejūtos īpašs vai pārāks par kādu. Tikai citādāks, un arī tamdēļ, ka reti gadās sastapt kādu, kas ir līdzīgs tev pašam.

Sun, Jan. 11th, 2015, 10:33 pm
[info]teiksma_ragana

Īpaša gan es jūtos, pārāka par kādu - kā kurā jomā, jo tādā vispārējā ziņā es nezinu konkrētus kritērijus, pēc kā vērtēt.