Wed, May. 7th, 2014, 03:16 pm
Netīrība

No visas tās netīrības, liekulības un meliem man pašai ir netīra un pretīga sajūta. Gribētos kādu cieši apskaut un nelaist vaļā visu vakaru, un runāt par visu, tikai ne par to.
Tomēr es jūtu, ka tas viss ir tāpat kā plēst nost darvu no ādas. Paņem līdzi gabalu ādas, bet vajag. Ļoti vajag.
Galvenā atziņa - ir cilvēki, tādi kā es, kas aprunā citus, bet briesmīgas lietas un noslēpumus stāsta tikai par cilvēkiem, kas ļoti nepatīk un ienaidniekiem, bet ir cilvēki, kas stāsta visu, visiem, par visiem, un jo ļaunāk un briesmīgāk spēj, jo stiprākiem vārdiem izdodas, jo labāk. Un pēc tam skatās cilvēkiem acīs un sauc par draugiem.
Es varu būt ļoti ļauna, ļoti, ļoti ļauna, bet ne pret savējiem. Ja pret kādu esmu ļoti ļauna, tad tā ir zīme, ka viņš vairs nav savējais. Nevis tieša, atklāta vai pat asa, bet brutāli ļauna.
Taču ir cilvēki, kas ir brutāli ļauni pret tiem, ko pēcāk tomēr uzskata par draugiem. Un tie draugi ilgu laiku vai pat nekad neuzzina, cik šausmīgas lietas ir aiz muguras runātas, kādi apzīmējumi lietoti. Viņi aizstāv savu draugu un pārmet citiem - kā tu tā vari teikt, bet nenojauš, ka "draugs", kas aizstāv, ir teicis to pašu.
Atšķirība tikai tajā, ka viens nav draugs, un otrs ir. No kura sāpīgāk? Nē, nevis no drauga, bet no tā, kuru tu pieķer.
Nekad neesmu sevi uzskatījusi par īpaši labu cilvēku, bet, saskaroties ar tādu pretīgu zaņķi, pat man gribas novērsties un ilgi mērcēties vannā, mēģinot to visu nomazgāt.
Brutālā atklātība, kas piemīt man un sāpina daudz cilvēku, lai gan nav laba īpašība, tomēr ir 100% labāka par mahinācijām un nemitīgu verbālo caureju visos virzienos, tikai ne tiešā trāpījumā tur, kur tam vajadzētu trāpīt.
Protams, tas brutāli atklāto noliek daudz nelabvēlīgākā situācijā, jo katrs cilvēks, kuram žļerkstētājs stāsta par citiem, tic, ka par viņu jau nē. Nē, es esmu īsts draugs, manus noslēpumus nekad tā neizstāstīs. Par mani jau nu gan tā neteiks, kā par viņu.
Ak, cilvēku naivitāte.

Wed, May. 7th, 2014, 05:06 pm
[info]eos

Man prieks, ka Tev ir tā brutālā atklātība. Man tā šķiet stipra cilvēka pazīme.

Wed, May. 7th, 2014, 06:08 pm
[info]teiksma_ragana

Nu, stiprāka par aiz muguras runātāju pazīme ir, bet pats stiprākais man liekas līdzcietīgs cilvēks, kas spēj tā, lai neviens neapvainojas, pasakot tik, cik vajag, un ne vairāk, un tā, kā vajag.
Tā nu gan es nemāku.

Wed, May. 7th, 2014, 06:19 pm
[info]eos

Nezinu, man šķiet, ka dažreiz tiešām vajag teikt visu, neuztraucoties par apvainošanos. Ja otrs kaut ko sev saprot tikai, ja pasaka skarbi, un es par to dabūnu apvainošanos, lai tak.

Tas gan viss ir sarežģīti. Es cenšos būt līdzcietīga, bet ir brīži, kad labāk riskēt apvainot otru nekā ignorēt visu, kas notiek un izlikties, ka viss ir ok.

Wed, May. 7th, 2014, 07:29 pm
[info]teiksma_ragana

Paliksim pie tā, ka "Tas gan viss ir sarežģīti".

Thu, May. 8th, 2014, 05:34 pm
[info]sakaarnis

Vakar, lūk, tieši satiku vienu paziņu, kurš nav baidījies nevienam, ieskaitot tuvākos gadījuma dzērājus, pateikt, ka viņam nav neviena īsta drauga šajā kaktā. Es viņu nedaudz apskaudu, jo es pats to dažkārt aizmirstu, bet viņš - nekad.

Thu, May. 8th, 2014, 07:07 pm
[info]teiksma_ragana

Man ir īsti draugi :P Tiesa, maz.

Fri, May. 9th, 2014, 05:06 pm
[info]sakaarnis

Tas gan nenozīmē, ka tos nevar pazaudēt tikai tāpēc, ka viņu maz pēc skaita.
Īstums ir mānīgs.
Labāk dzīvot tikai sev.

Fri, May. 9th, 2014, 05:30 pm
[info]teiksma_ragana

Redzi es nekad neesmu domājusi, ka tad, ja kāds pazūd vai ja pāris šķiras, tad draudzība vai mīlestība nav bijusi īsta. Bija īsta, bet izbeidzās. Man dzīvot sev nozīmē veidot ciešas attiecības ar citiem, citādi man garlaicīgi.

Sat, May. 10th, 2014, 10:15 pm
[info]sakaarnis

Droši vien visa problēma ir tajā cilvēkā, kas pēc katra nākošā fināla jūt arvien lielāku nepatiku kaut ko viļāt un veidot no jauna.
Visādi jau var būt.

Sun, May. 11th, 2014, 12:21 am
[info]teiksma_ragana

Uzskatu, ka tie ir vāji cilvēki, kas piekūst mēģināt. Ciniskam būt un visu pasauli norakstīt nav vajadzīgs spēks, spēku vajag, lai atkal un atkal kaut ko celtu, un saprastu, ka tas tāpat sabruks, bet kādu laiku tomēr būs.

Sun, May. 11th, 2014, 05:25 pm
[info]sakaarnis

Kā Sīsifam, jā.

Tue, May. 13th, 2014, 11:28 pm
[info]sakaarnis

Un tomēr jā, tas tā ir, es it kā veidoju savu dzīvi mūžības vārdā, bet aizmirstu, ka arī es pats reiz beigšos. Un varbūt arī vāveres ritenis ir visa jēga, es nezinu, bet vai! tam, kurš par to domā varbūt ne tā, kā vajadzētu..kurš vēl neizprot šo būtību? rotaļu? nezinu.
Jo vairāk domāju par to, ko rakstīji, jo vairāk sliecos piekrist.
Tāds uzskats ir gluži vienkārši veselīgāks.