paaugstināta temperatūra - 223 [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

223 [14. Okt 2019|19:20]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:15. Oktobris 2019 - 00:21
(Link)
pie tām sevis maznozīmības sajūtām es vienmēr atceros citātu (necitēju absolūti precīzi, jo slikums meklēt, bet doma nemainās) par to, ka īstenībā mums ir vairāk bail nevis no sava niecīguma, bet no savas varenības. varbūt gribas sevi pārliecināt par to, ka esi irrelevant, lai nebūtu jāskatās acīs tam Kaut Kam, kas Tu jau esi, kā te ir minēts; plus vēl tam Kaut Kam, kas tiešām gribi/varētu būt.

bet ir arī skaidrs, ka tam nevar tā vienkārši pārkāpt pāri un tas, ka bariņš cilvēku Tev pateiks, ka tā nav taisnība, neko daudz nedod, kamēr pati neesi tikusi līdz drošākai vietai, kurā spēj pati pieņemt to, ka visi mēs esam Kaut Kas, katrs savā veidā, un pasaulei ir vajadzīgs katrs no mums. jo abas tās galējības - "es esmu niecīgs un nekas" un "es esmu ražens dižens visvarens" ir tikai vienas grūtības monētas divas puses, vai ne, šķērslis ceļā uz reālā līdzsvara starp tām lietām, kurās katrs esam nozīmīgi un vareni un kurās tiešām neesam neko ietekmēt spējīgi, apzināšanos.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:15. Oktobris 2019 - 00:24
(Link)
šo man ir grūti pieņemt. es ticu, ka man vienkārši ir bail no atbildības. un pavisam prasti - bail no tā, kas slēpjas aiz komforta zonas sienām. neizdošanās, vājuma, viss tas parastais.
es nejūtos nenozīmīga kosmiskā līmenī, jo tajā mēs visi kā indivīdi esam nenozīmīgi. es jūtos nenozīmīga savas dzīves līmenī.
[User Picture]
From:[info]saccharomyces
Date:15. Oktobris 2019 - 00:39
(Link)
es arī nedomāju kosmisko līmeni, jo par to mēs vispār neko nevaram izfiškot. bet tieši kaut vai attiecībā uz sevi pašu - piemēram, ja ilgstoši esi bijis apstākļos, kuros esi niecīgs un reāli neesi varējis neko ietekmēt (piemēram, nez, populārais piemērs ar disfunkcionālu ģimeni), tad ir drausmīgi bailīgi pieņemt, ka tā vairs nav patiesība, jo tur vēl papildus ir jāspēj noturēt nošķīrumu, ka tagad tā nav patiesība, bet tā bija patiesība tajās sūdīgajās iepriekšējās pieredzēs. tāpēc arī es saku par to līdzsvaru, man šķiet, tā ir viena no vislielākajām barjerām kaut kādā sevis pieņemšanas procesā, salikt kopā bildi ar savām varēšanām un nevarēšanām, un pār mēru nebaidīties ne no vienas, ne otras puses. es nezinu, vai var tikt līdz vietai, kur nav jābaidās vispār, jo es pati ar šo visu arī joprojām mēdzu cīkstēties.

mēs visi visu laiku esam Kaut Kas, tas Kaut Kas var mainīties un mainās, un, manuprāt, tā fundamentāli Tavā dzīvē nav un nevar būt neviena nozīmīgāka par Tevi, jo Tu esi savas dzīves saules sistēmas centrālā zvaigzne, gribi to vai ne, bez Tevis nav Tavas dzīves.