paaugstināta temperatūra - 184 (pieaugšanas bubulis 2) [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

184 (pieaugšanas bubulis 2) [25. Sep 2018|13:16]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
es meloju. pieaugšanas bubulis mani ir apciemojis. pirmo reizi dzīvē. cilvēki par viņu bieži ir stāstījuši, es esmu mājusi ar galvu, bet nekad neesmu to sapratusi. dzimšanas dienas manī vienmēr ir modinājušas tikai svētku un prieka izjūtas, tādēļ vienmēr pie sevis klusiņām žēloju tos draugus, kam tās riebjas vai kas kļūst īpaši melanholiski un skumji šo svētku laikā. likās tik bēdīgi, ka viņi tā ņem un izbojā sev potenciāli smaidīgu notikumu.

bet pēkšņi es skatos uz savu dzīvi, un mani pārņem panika. trešdaļa mana mūža (ja ne vairāk) ir pagājusi vienā elpas vilcienā. kaut ko nosacīti sasniegt es sāku tikai tagad. rāpoju un tirinos kā mazulis, kamēr mani vienaudži savās jomās jau ir kaut cik nostabilizējušies. man ir liels prieks par sevi, tomēr zinu, ka es būtu varējusi nonākt šajā punktā arī agrāk. gads vairs it nemaz nešķiet kā kaut kas garš un daudzsološs. arī tie turpmākie manas dzīves 50+ gadi (ja paveiksies) paskries momentā, es atjēgšos vecumā un domāšu par šiem tikko pagājušajiem gadiem, kuros neko nedarīju. par šo stagnāciju, kas iekavēja manu attīstību. un lamāšu jauno, spējīgo, veselīgo sevi, kas izniekoja savus dotumus, slīkstot alkoholā, kaut kādā nedavilktā bohēmā un slinkumā.

dzīve ir tik nolādēti īsa. šo nodrāzto frāzi es tā kārtīgi sapratusi esmu tikai tagad.
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:25. Septembris 2018 - 13:57
(Link)
jā.
[User Picture]
From:[info]saikne_neochin
Date:25. Septembris 2018 - 14:14
(Link)
sūds, ka īsa, bailīgākais, ka jaunība (un te es visvairak domāju fizisko ķermeņa nolietojumu) ir īsa, ar katru gadu arvien vairak saprast omes un opīšus, kuri pāri visam tev vēl veselību.

bet netērē laiku pieaugšanas bubulim, tādas sajūtas kādā brīdī, domāju, piemeklē ikvienu. labāk tad tīsties un daries virzienā, kur velk.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:26. Septembris 2018 - 01:16
(Link)
ai, zini, par to veselību es pat domāt negribu, haha. pagaidām tā ir tikai tāda karjeriska vilšanās sevī. pienāks tie 30, uzbruks arī domas par fiziskās jaunības aiziešanu.
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:26. Septembris 2018 - 14:12
(Link)
Veselību gan saglabāt ir izi pizi
[User Picture]
From:[info]saikne_neochin
Date:26. Septembris 2018 - 22:11
(Link)
tiešām? tad kāpēc visapkārt tik daudz slimu ļaužu?
[User Picture]
From:[info]chimera
Date:26. Septembris 2018 - 22:14
(Link)
Tāpēc, ka viņi to nedara
[User Picture]
From:[info]saikne_neochin
Date:26. Septembris 2018 - 22:11
(Link)
tieši tā arī būs :D
From:[info]homebound
Date:25. Septembris 2018 - 19:04
(Link)
nezinu, varbūt tas ir dumji, bet, kad domāju šitādas domas, vienmēr atceros visus tos stilīgos "second life" stāstus, kur cilvēks pat nav bijis nelaimīgs, bet vnk ir nodzīvojis vienu dzīvi, un tad četrdesmit gadu vecumā sāk kaut ko pilnīgi citu. un, jā, labi, veselība vairs nebūs, bet veselība ir tikai viens dzīves aspekts. visi cilvēki, kas atrod vai pamet reliģijas, maina karjeras, sāk modeļa karjeru tikai pēc 65 utt. utjp.

man liekas svarīgi nodzīvot visādas dzīves, un arī šai, stagnācijas dzīvei, bija/ir sava vērtība.

cilvēki pārāk daudz skatās uz izlijušu laiku kā kaut ko, ko žēlot, jo nevar saslaucīt atpakaļ bļodā. tā ir laika daba, tāds tas vienmēr būs.

jaunība nav kaut kāda supervērtība, tu no tā sava ceturtdaļmūža tāpat lielu daļu pavadīji, mēģinot salikt kopā teikumus un diršot biksēs - tas laiks neskaitās! nu neesi tu ceturdaļmūžu iztērējusi, labi ja gadus četrus tev bija iespēja pašai kaut ko domāt un darīt. un tas laiks bija jāpavada, mēģinot nenomirt badā un savākt visu savu dzīvi tik daudz, lai tiktu līdz terapeitam.

you'll figure it out. you are just getting started.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:26. Septembris 2018 - 01:19
(Link)
that's what scares me. that i'm just getting started. bet man šķiet, ka šī saruna mums jau ir bijusi. tas ir tas dumjais ar citiem salīdzināšanas aspekts, ko tieši gadu skaita ziņā ir ļoti grūti nedarīt. cilvēkam, kas agrāk nonācis šajā dzīves punktā, ir vairāk laika tikt tālāk. un, ja viņš vēl arī nesmēķē un nedzer (atšķirībā no manis), tad tā atlikušā laika atšķirība ir vēl lielāka, ha.

bet tas jau tikai tāds sīkums. kā teicu vairsneat - es ar to dīlošu tāpat kā ar visām citām problēmām. ignorējot. tikai šajā gadījumā, man tā liekas, ignorēšana ir pareizais risinājums.
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:2. Oktobris 2018 - 20:33
(Link)
bet vēl jau ir tīri subjektīvais faktors - vai tas, kur tas cilvēks ir nonācis ātrāk par tevi (jomā vai nejomā) ir tas, kur viņš grib būt, varbūt viņš grib ko citu

man kaut kādā mērā patīk amerikāņu popkultūras pieeja. embrace it, own it u.t.t. nu ka tu pieņem visu kas ir bijis kā neatņemamu un būtisku faktoru, kas tevi, tavu personību, pieredzi un dzīvi ir padarījis tieši tādu. bet ir dažreiz grūti ar šo, jā