paaugstināta temperatūra - 133 (vectantiņa) [entries|archive|friends|userinfo]
bija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

133 (vectantiņa) [22. Jan 2018|18:00]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pirms pāris dienām mamma uzrakstīja, ka viņai tagad - 50+ gadu vecumā - atklāta laktozes un kazeīna nepanesība (t.s. "alerģija no piena"). šī ziņa mani sabiedēja, jo jau pāris gadus loloju aizdomas par laktozes nepanesību, ko vienkārši attiecos pieņemt un aiziet pārbaudīties. mamma (un viņas mamma) man ir nodevusi asinsrites problēmas un, iespējams, gastrītu, ko man arī vajadzētu vēl pārbaudīt. precedents ir.
laktozes n. pazīmes man ir jau pazīstamas, bet to otru vajadzēja pagūglēt. izrādās, ka kazeīns ir pienā esošs proteīns, ko daži organismi izdomā uztvert nevis par normālu lietu, bet kaut ko indīgu, un tāpēc uz to reaģē alerģiski. var rasties izsitumi, pampums mutē, elpas trūkums un tamlīdzīgi simptomi. pirmo novērojusi neesmu, bet pie ik pa laikam sapampušajām smaganām vainoju smēķēšanu un par sen jau piefiksēto vieglo elpas trūkumu pēc ēšanas pat smējos - "re, kā noguru". tagad prātoju, vai tikai tās sirdsklauves un grūtības paelpot nav bijušas pēc maltītēm, kas bagātas ar piena izstrādājumiem. turklāt, ja laktozes n. rada (vājos gadījumos) tikai diskomfortu (un ir daudz produktu bez laktozes), tad kazeīna n. gadījumā no piena jāatsakās principā uz mūžiem.

bet mēs jau visi zinām, kā ir ar to simptomu gūglēšanu un pašradītām aizdomām. tāpēc tagad sāku bez-piena nedēļu, lai skatītos, kā organisms reaģēs un saprastu, vai ir iemesls iet uz poliklīniku. jau pirmajā dienā ir tik grūti - ledusskapī stāv biezpiens, kas vispār varētu būt mans mīļākais piena produkts, krējums, sviests un svaigais siers. es ļoti ceru uz viltus trauksmi, jo kā gan lai tālāk dzīvo?
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]authenticity
Date:22. Janvāris 2018 - 18:23
(Link)
a gastrīts ir visiem, īpaši jau smēķētājiem, tam nav sakara ar ģenētiku.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:22. Janvāris 2018 - 18:26
(Link)
ā, re kā! paldies, vismaz par to man būs drusku miers.
From:[info]mansgan
Date:22. Janvāris 2018 - 18:54
(Link)
ļoti loģiska frāze - visiem, jo īpaši smēķētājiem...
nu nav gan visiem. wiki saka, ka pusei. un ne visiem tas kā īpaši izpaužas. un gastrīts var būt dažāds. un vēl var aizmirst padomju laika uzskatus, ka gastrītu izraisa nesilta, sausa ēdiena ēšana...
[User Picture]
From:[info]authenticity
Date:22. Janvāris 2018 - 19:07
(Link)
visiem, kam taisa gastroskopiju, principā atrod gastrītu. tas, vai gastrīts (morfoloģiska atrade) kaut kā simptomātiski izpaužas, un kādā mērā, ir cits jautājums. un smēķēšanai ir saistība ar kuņģa gļotādas izmaiņām, tas nav kkāds vūdū.
From:[info]otrkart
Date:23. Janvāris 2018 - 00:05
(Link)
Gastroskopiju parasti jau gan arī taisa cilvēkiem, kuriem, iespējams, ir gastrīts.
[User Picture]
From:[info]logu_skidrums
Date:23. Janvāris 2018 - 00:48
(Link)
veselām, asimptomātiskām zarnām gastroskopiju netaisa. https://en.wikipedia.org/wiki/Sampling_bias
[User Picture]
From:[info]authenticity
Date:23. Janvāris 2018 - 08:44
(Link)
Jā, paldies par info, gastrīts vispār nav zarnu iekaisums. Un kādus tik izmeklējumus, t.sk., gastroskopiju, netaisa veseliem cilvēkiem! Runa nav par to, runa ir par faktu, ka iekaisuma šūnas kuņğa gļotādā dažādā daudzumā kādā dzīves posmā ir visiem (nu labi, varbūt kādam nav nevienas nekad) un nav jēgas uztraukties un pārbaudīties tikai tāpēc, ka, piem., mammai ir gastrīts, kas, ja pareizi sapratu, ir posta autores gadījums. Ja ir sūdzības, kas varētu liecināt par gastrītu, tad, protams, cita runa.
[User Picture]
From:[info]temperature
Date:23. Janvāris 2018 - 12:07
(Link)
es par to gastrītu ieminējos, jo man ir kaut kādas mistiskas vēdera problēmas un pašai šķita, ka fakts, ka arī mammai tas esot atklāts agrā vecumā, varētu palielināt iespējas. un principā es authenticity šajā jautājumā uzticos vairāk.

un, protams, ka visādus izmeklējumus veic arī veseliem cilvēkiem. iespējams, ka ārsts taustās tumsā, cenšoties kaut ko atrast. pati esmu sūtīta pie visvisādiem dakteriem un atgriezusies ar rezultātiem normas robežās. turklāt varbūt cilvēks ir lohs - izdomā, piemēram, ka viņam ir laktozes nepanesība un taisās uzbāzties ārstam, pieprasot analīzes.