atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:37 pm: man ir dīvainas attiecības ar teorijām. tās dažas, ko esmu paņēmusi par savām un citēju, ir tādas, par kurām šķiet, ka viņas ir iznākušas no manas iekšienes. bet varbūt tas arī ir pareizais veids, kā lietot teoriju, nevis akadēmiskais pārsātinājums, kas atdala valodu no realitātes, žonglējot ar pasaulēm kā ar bumbiņām. jēga ir tikai tādai teorijai, ko var ieķermeniskot, un šovakar atradu tādu atradu - kas savelk kopā pāris gadu ilgušu mokošu procesu. atslēgvārdi: embodied anarchism, affective discourse of the neoliberal state, ‘discourses of affect’ to produce compliant subjects able to deal with (and unable to desire beyond) neoliberal precarity and anxiety. šis tagad būs tajā pašā kastītē kur rest as resistance & hip release as revolution.

Comments

[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:January 27th, 2022 - 11:58 pm
(Link)
Kāds ir šīs teorijas skaidrojošais un prognozējošais potenciāls?
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 28th, 2022 - 12:14 am
(Link)
The early industrial period, as famously portrayed by Marx (1867: Chapter 25) was characterized by misery. The Fordist period was characterized by boredom in secure but monotonous jobs and an anxiety relieving but bureaucratic welfare infrastructure (Institute for Precarious Consciousness, 2014: 247). The contemporary neoliberal period, by contrast, is characterised by anxiety as the dominant affect, and this is closely associated with precarity (ibid.: 275).
[User Picture]
From:[info]ctulhu
Date:January 28th, 2022 - 12:18 am
(Link)
Nu un ja teiksim pašreizējais neoliberālais periods tiek raksturots ar ``trauksmi``, tad ir kādi dati kas šādu raksturojumu apstiprina? Kas tā par trauksmi? Kā noteikta? Kā salīdzināta ar trauksmes līmeni citos periodos?
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 28th, 2022 - 12:13 am
(Link)
upd. Lisabonā var nopirkt mentola cigaretes
From:[info]antiprojekcija
Date:January 28th, 2022 - 12:20 am
(Link)
Paldies, Tavi atslēgvārdi ved uz interesantām takām. :)

Es, savukārt, nesen atklāju against Leviathan, un biju pārsteigts, kā kaut kas, kas saucas tik muļķīgi kā "anarcho-primitivism" varētu tik stipri rezonēt. Kaut arī nepiekrītu primitīvistu rekomendācijām, tajā pašā laikā liekas, ka viņi tur ir uztaustījuši kaut ko reālu un ļoti dziļu. Ceru, ka Tev arī būs interesanti, ja vēl nezināji.
Powered by Sviesta Ciba