atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:18 am: atklātības diena: jāsaka, ka ironija, kuras pamatā ir self-deprecation, (nevis ironizēt par savām ķibelēm, bet gan uzlikt ļoti caurspīdīgu ironijas filtru upura pozīcijai), mani krindžo vairāk nekā jūsmošana. es jūtu, ka es šī iemesla dēļ nekad nesadraudzēšos ar ļoti daudzām krutām latviešu meitenēm & zēniem, un tas man ir mazliet žēl, jo es esmu patiess networkeris savā būtībā, man ir svarīgi ar visiem saprasties, bet šis te laikam ir mans boundary: nespēju uzturēties telpā, kur tas ir normalizēts. OK, Džemmai tas sanāk līmenī, ka es smejos, lai arī mazliet sāp, jo tur ir nopietna, ļoti derīga un vajadzīga kultūras kritikas dimensija, bet manā uztverē tas kopumā ir černīgi.

Manuprāt tas viss ir balstīts nesaprašanā par to, ka kopumā sevi mīlēt - nevis panākumu vai izskata dēļ, un nevis katarsē, bet pašā savā būtībā - ir ļoti grūti, jo īpaši ar mūsu kolektīvo traumu, ar dziļi ieaudzināto self-hate, ar plaši izplatīto bērnības scape-goat pieredzi (kur vecāki uz bērniem projicē paši savu sevis nepieņemšanu). Self-hate ir defaults, pamatforma, - un pārtraukt šīs ciešanas, atteikties no šīm pārliecībām un tās pārprogrammēt, ir smagais, ērkšķainais ceļš, nevis stulbuma vai naivuma izpausme.

Comments

From:[info]helmsdeep
Date:February 9th, 2021 - 02:30 pm
(Link)
bet kā lai sevi iemīl grēcinieks
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 9th, 2021 - 02:51 pm
(Link)
es nesen klausījos kaut kādu katoļu mūku podkāstu, un viņi tieši tā arī teica: kas Tu tāds esi, lai sevi nemīlētu? kā Tu uzdrīksties. ja pat Dievs Tevi mīl neraugoties uz visu sūdu
[User Picture]
From:[info]adele_varbut
Date:February 9th, 2021 - 04:15 pm
(Link)
Man liekas, ka viena lieta, ko par sevi var būt īpaši grūti pieņemt, ir atziņa, ka tu nemīli citus.
[User Picture]
From:[info]zuz
Date:February 10th, 2021 - 12:08 pm
(Link)
paldies, ka šo ieraksti. es jau kādu laiku, nu labi, laiku pa laikam padomāju un nevaru saprast - nez kāpēc man, paskatoties kādus no Džemmas asprātīgajiem video ir ne tikai smieklīgi un prieks, ka tas notiek - sieviešu stend up kustība, visa tā trāpīgā kritika un lietu saukšana īstajos vārdos (nu vai vispār saukšana vārdos, nevis noklusēšana), bet bez visa tā man paliek arī skumīgi - tā it kā tas viss būtu tāda trying to dismantle master's house with master's tools.
bet varbūt humors un jokošana vispār tādā ziņā ir tāds nepateicīgs medijs. vai tikai Hannah Gadsby nebija šai tēmai veltīts ne-standup - vai un kā iespējams standup bez pašnoniecināšanās
[User Picture]
From:[info]teja
Date:February 10th, 2021 - 12:41 pm
(Link)
ja atrodi linku, tad mani interesē
[User Picture]
From:[info]zuz
Date:February 10th, 2021 - 01:17 pm
(Link)
Viņas uzstāšanos skatījos Netflix, bet te raksts/intervija par to:
https://www.theguardian.com/stage/2018/jul/16/hannah-gadsby-trauma-comedy-nanette-standup-netflix
Powered by Sviesta Ciba