atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
11:00 am: šajā rakstā paustās domas (vairāk gan to forma nevis saturs) ir aptuvena ilustrācija tam, pret ko es esmu "vecajā paradigmā", jo īpaši draudzīgā (benevolent mansplaining) ironija starp rindām, "sak" un "lūk"
https://www.delfi.lv/news/versijas/ivars-ijabs-rigas-laiks-es-vinu-saprotu.d?id=52852557

Comments

[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:January 20th, 2021 - 03:48 pm
(Link)
Ījabs vienmēr ir bijis arogants. Reiz vienā diskusijā viņš pateica, ka visiem kreisajiem vajadzētu doties uz aptieku. Es atcirtu, ka labprāt došos, uz to krogu mēs ejam regulāri. Viņš nesaprata, par ko es runāju. =)
[User Picture]
From:[info]juris_tilts
Date:January 20th, 2021 - 03:53 pm
(Link)
Precīzi.
From:[info]radost
Date:January 20th, 2021 - 09:10 pm
(Link)
par formu saprotu. bet ko tu domā par saturu? es piekristu, ja kritizētu personīgas pieredzes ekspluatēšanu vietā un nevietā un tomēr, Ījaba "Mēs kļūdāmies, uzlūkojot savu privāto vēsturi kā kādu atklāsmi, pārāku par faktiem un refleksiju."...es nezinu, man šķiet, kāds kļūdās, uzlūkojot faktus pārākus par pieredzi (ne tikai savu, bet arī citu). Un vispār tas nav par pārākumu, varbūt tur ir tā problēma.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:January 20th, 2021 - 09:34 pm
(Link)
es arī saturam nepiekrītu, bet nevēlos kritizēt pašu faktu, ka pastāv šāds viedoklis. tas ir pietiekami izplatīts. tomēr necienīgo veidu kādā šis viedoklis pasniegts, var kritizēt.

Bet protams faktu/pieredzes pretnostatījums ir vnk smieklīgs, tāpat kā būtu yin/yang pretnostatījums.
Powered by Sviesta Ciba