atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
08:16 am: somi ir tikpat ja ne vairāk uz visādām energijåm un ezotērikām kā latvieši. tas kaut kādā veidā stāv sakarā ar dabas fetišu un vienpatību, kas rada īpašu jutīgumu.

Comments

[User Picture]
From:[info]zum
Date:November 7th, 2017 - 09:46 am
(Link)
Jā. Man viena mietene no Somijas stāstīja, ka tādēļ viņiem visiem ir tās vasaras mājiņas. Viņi sēž savos purvos un drūmi lūr uz odiem.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:November 7th, 2017 - 10:35 am
(Link)
tāpēc ka viņiem ir sāmi, ne? tās parasti ir indigenous cultures lietas.
es intervēju vienu somu kuratoru, kurš ir drusku traks, bet viņam ir daudz labas skaidras domas - viņš organizē izstādes pēc posthumānā feminisma filoz. principiem - neizdalot darbu, mākslin., skatītāju, uzskatot ka tie visi ir viens ķīselis. jo nav tādas lietas kā "cilvēks" pat fizikā un bioloģijā, jo cilvēkā vienmēr ir daudz necilvēciskā - rīki, baktērijas.
viņš uzskata, ka lielākais ļaunums mākslā ir institūciju un muzeju uztieptie nodalījumi, jo izstādes darbiem ir jābūt tādās attiecībās, kā māksla savieno lietas, vietas, personas, nevis tā kā muzeji. jūs abi esat mans priekšstats par Somiju.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:November 8th, 2017 - 08:00 am
(Link)
nu vispar jau vini nav sāmi. Tad jau varētu arī teikt, ka amerikāņi ir indiāņi.
Kā to kuratoru sauca?
Mani ļoti fascinē viņu kultūras darbinieki, viņiem visiem, arī maniem skolotājiem, ir šitais, ko tu saki - domas skaidrība kopā ar kaut kādiem trakiem šortkatiem. Tas nāk no kaut kāda traģiska godīguma.
[User Picture]
From:[info]virginia_rabbit
Date:November 8th, 2017 - 08:04 am
(Link)
nevis viņi ir, bet viņiem ir joprojām sāmi. whatevs.
to kurat. sauc Jussi Koitela.
Powered by Sviesta Ciba