atmiņas par domām

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
07:46 pm: gribēju tikai piebilst, ka vispār jau mani neinteresē un pat kaitina tā psihoanalītiskā pieeja, jo mākslā meklēju vienīgi Dievu un nesagādā baudu rakņāties savās tumšajās dzīlēs.

Comments

[User Picture]
From:[info]blond
Date:October 24th, 2010 - 08:57 pm
(Link)
Tikko Baltijas Pērlē noskatījāmies jauno Švankmeijera filmu "Pārdzīvot savu dzīvi", divi vienā: psihoanalīze multiplikācijas tehnikā, nekas nevar būt briesmīgāk
[User Picture]
From:[info]teja
Date:October 24th, 2010 - 09:59 pm
(Link)
jā. es nezinu, man tā psihoanalīze šķiet tāda bezdievība, ka visiem vajadzētu nokaunēties.
From:[info]rt
Date:October 25th, 2010 - 12:16 pm
(Link)
-1
From:[info]antireality
Date:October 27th, 2010 - 08:06 pm
(Link)
vienalga, kā sauc sava pagraba iepazīšanu - par psihoanalīzi, pašanalīzi vai dzīļu psiholōģiju, bez tā nevar tikt pāri savai dzīvnieciskajai dabai un cilvēka psihes default settings, līdz ar to ceļš pie visaugstākā ir bloķēts. bez izpratnes par to, ka katrā cilvēkā [pirmkārt-sevī] ir pagrabs pilns ar ego un id savtībām un riebeklībām, kas ir jāiepazīst, lai tās pārvarētu, tas vienkārši nespīd. bet par freida pārspīlēti tendenciōzajām teōrijām šajā sakarā piekrītu - lielākoties laža, bet ne viss.
[User Picture]
From:[info]teja
Date:October 27th, 2010 - 11:19 pm
(Link)
jā, tā ir taisnība un arī Freidu nemaz neuzskatu par lažu, BET, lai to visu līdz galam saorganizētu, ir vajadzīgi ļoti ļoti daudzi gadi un post-psihoanalīze uzskata, ka nafig tas viss vajadzīgs ir efektīvāki līdzekļi
From:[info]antireality
Date:October 27th, 2010 - 11:39 pm
(Link)
nemēģinu aizstāvēt klasisko psihōanalīzi un tās metōdes. un no zigmunda par lažu uzskatu tikai viņa pārmērīgās nozīmes piešķiršanu seksualitātei. gribēju vienīgi teikt, ka tā vai citādi, bet bez savas dabas iepazīšanas nekādi nevar. anyway, ganjau sapratāmies.
Powered by Sviesta Ciba