entries friends calendar user info Previous Previous Next Next
sonnenschein -
[info]swirl
Add to Memories
Tell A Friend
nezinu, kāpēc kādā brīdī domāju, ka spēšu diendienā pavadīt teju divas stundas ceļā uz darbu. ja arī būtu spējusi, tad tikai kaut kādas iracionālas spītības dēļ un pamatīgi sevi laužot, kas gandrīz noteikti nav tā vērts. (zinu, ka ir kolēģis, kas brauc no jelgavas, tātad tīri tehniski tas ir cilvēcisko spēju robežās, tikai laikam ne manās) vispār jau kopš vakardienas pilnībā esmu rīgā, vēl tikai jāatdod dzīvokļa atslēgas.

esmu institūtā jau trīs mēnešus, pēdējo nedēļu atkal galvenokārt mācos, jo vajag sajūtu, ka jomu, kurā darbojos saprotu vairāk kā līdz šim. nupat tas ir tik tālu, ka domāju, vai nav racionāli mainīt disertācijas tematu uz kaut ko, kas vairāk saistīts ar to, ko daru darbā, joprojām paliekot kaut kādos matemātikas rāmjos, jo tas šobrīd arī šķiet ļoti saistoši. viens nozīmīgs trūkums šai idejai ir tas, ka ar tematiku saistītu publikāciju skaits tādā gadījumā būtu .. nulle. te laikam prātīgi būtu parunāt ar zinātnisko vadītāju, jo pati šo līdz galam neizspriedīšu.

nespēju piespiest sevi skriet, nelīdz nekas. ja vēl pa dienu spēju teorētiski izplānot optimālu rīcību, tad praktiski ap to brīdi, kad dodos prom no institūta, galva visbiežāk kūp, gribas ēst, gribas gulēt, ir auksts un tumšs. tās visas, protams, ir atrunas, jo to ir iespējams pārvarēt, es te čīkstu par to, ka nevaru saņemties.
Comments
eos From: [info]eos Date: November 28th, 2019 - 11:18 am (Link)
Šis izklausās traki. Es arī it kā grasos stāties vietā, uz kuru jābrauc dienā 2 stundas. Apsveru dzīvot kojās vai īrēt 1-istabas dzīvokli.

Vispār lasu šo blogu ar interesi, kas no tās matemātikas beigās sanāks. Es nosacīti ar to darbojos 6-8 gadus - kaut kur starp mācīšanu un teoretizēšanu.
From: [info]swirl Date: December 2nd, 2019 - 01:11 pm (Link)
Ja izdodas pierunāt sevi braukāšanas laiku pavadīt lietderīgi, varbūt nav arī tik traki tās divas stundas, bet man sanāca tā, ka pat tad, kad spēju saņemties, ne vienmēr sabiedriskajā transportā bija iespējams ko darīt, tāpēc Tavs variants par dzīvošanu kaut kur tuvāk šķiet absolūti racionāls.

Es arī esmu ar interesi par to, kas no matemātikas beigās sanāks :D

Man matemātikas mācīšanās sanāk pēdējos 10 gadus, tajā skaitā mācīšana bija aptuveni 7 no tiem.

Kādā virzienā Tev teoretizēšanas daļa?
eos From: [info]eos Date: December 2nd, 2019 - 01:32 pm (Link)
Jā, it kā jau var klausīties podkāstus, taču ir zināms, ka tik regulāra austiņu lietošana kaitē veselībai :D

Pasniedzi augstskolā arī ko ilgstoši (kādus kursus pasniedzi?), ne tikai Phd vajadzībām?

Teoretizēšana man ir High Energy Physics virzienā.

From: [info]swirl Date: December 6th, 2019 - 05:41 pm (Link)
Nē, krāmējos vien ar vidusskolēniem, līdz pagalam apnika. Kad pēc tam piedāvāja augstākās matemātikas kursu pasniegt (jau strādāju institūtā), atteicu.

Jāsaka godīgi, gāju tikko googlēt High Energy Physics :D
eos From: [info]eos Date: December 6th, 2019 - 06:50 pm (Link)
Es aizvien mācu 6.klasi, sagatavoju olimpiādēm, taču tas ir mazos apjomos.

Latvijā jau ir teju tikai viens teorētiskās fizikas profesors, tāpēc tā joma ir vairāk uz papīra. Kaut magnētismā šis pats profesors ar studentiem ko dara arī teoretizēšanas jomā.

Man būtu interesanti uzzināt kaut kādu Tavu ikdienu.

Cik tālu no teoretizēšanas un tā, ko pētīja https://en.wikipedia.org/wiki/Emmy_Noether

ir jādara Tavā institūtā? Es to iztēlojos tā, ka ir 3-5 cilvēku grupa kas ko pēta, 4x gadā atrāda darbu, tad pēta ko tālāk, publicē secinājumus. Nu, kā ārzemēs notiek.

From: [info]swirl Date: December 9th, 2019 - 10:15 am (Link)
Matemātikā mana joma ir matemātiskā modelēšana, tur ar fiziķiem sadarbojāmies viena projekta ietvaros un tālāk apmēram tā, kā Tu raksti - katrs darbojas savā lauciņā, dažas reizes gadā sanākam kopā, prezentējam viens otram rezultātus, tad vienojas par atskaitēm, konferencēm, idejām, ko varētu publicēt.

Tagad esmu citā institūtā, bet vēl diezgan īsu laika sprīdi, pārāk īsu, lai būtu līdz kam nopietnam tikusi, taču, te ir nedaudz citādi - vairāk sadarbības ar kolēģiem ikdienā, un tas man patīk.

Ja vēlies, varam kādu reizi parunāties pie kafijas/alus, domāju, būtu abpusēji interesanti :)
eos From: [info]eos Date: December 9th, 2019 - 01:29 pm (Link)
O, jā. Interesanti varētu būt.

Jo bērnībā bija sapnis dabūt nobeli, pēc tam pusaudzībā vismaz saprast C++, tad 25 gados bij sapnis dabūt doktora grādu fizikā, vēl pēc tam samierinājos ar youtube skatīšanos priekš sevis bagātināšanas un lekcijām fizmatos.

Es dzeru sulas, ir alerģija uz kafiju/alu, taču gan jau arī tā var :)

Var man uzrakstīt uz emiliefairy@gmail.com, lai kā saplānotu.

7 comments or Leave a comment
profile
User: [info]swirl
Name: sonnenschein
Back April 2024
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930