M13 0GW

Ubuntu

Ubuntu

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kā ir ar Ubuntu? Vai kāds no jums lieto?

Padalieties, lūdzu, pieredzē. Piemēram, kādiem ikdienas uzdevumiem jūs to lietojat, un vispār, kādas atsauksmes?

Ar katru dienu aizvien vairāk aizdomājos par migrēšanu uz Linuxu.
  • paprasi Sandrim- viņš ir Linux fanātiķis
    • Jā, tieši par viņu iedomājos. Gribās dzirdēt gan pozitīvas, gan negatīvas atsauksmes, lai būtu ko salīdzināt.
      • vienīgais, kas man nepatīk un nelauj pāriet- nepatīk open office, kas man kā daudz rakstošam studentam ir datora primārā funkcija. Viss pārējais šķiet parocīgāks. Bet Tev jau citas prioritātes
        • daudz rakstoši studenti, vismaz dabaszinātnēs, lieto LaTeX, kas ir profesionāla dokumentu, grāmatu un publikāciju sagatavošanas sistēma
    • nav gan - normāls haifaivotājs :P

      ubuntu lietoju nu jau kādus 2 gadus un sadzīvojam draudzīgi.
      nevarētu teikt, ka manas vajadzības ir vienveidīgas un ļoti reti vajadzīgas īpašas programmas, ko uz ubuntu nevar palaist. parasti gan tikai fimas, mūzika, ofiss, interneti un (vismaz) vienkārša grafiskā apstrāde Gimp'ā.

      vienīgais, kas reizēm kaitina - visādas instalācijas/konfigurācijas mēdz būt darāmas, ievadot komandas terminālī - nav tik daudz user friendly interfeisu kā win, bet tie kopumā tomēr sīkumi. un prieks, ka viss (lielos vilcienos) bez maksas un bez vīrusu draudiem.
      atpakaļ nenākšu, tfu, tfu, tfū!
      • palasīju vistu zagļa pukstu un atcerējos, ka Ubuntu versijas mēdz diezgan atšķirties. pašlaik lietoju pavecu 10.04 versiju, bet, piem., 11 versija ir laikam priekš planšetdatoriem vai kā tos sauc, tur konfigurēšanas funkcijas galīgi apgraizītas, viss tāds dikti vienkāršots.
Powered by Sviesta Ciba