M13 0GW

Dizains un dzimumu atšķirības

Dizains un dzimumu atšķirības

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Esmu novērojis tādu lietu - strādājot ar maskulīnās dzimtes klientiem, neatkarīgi no tā, kādu nozari šie pārstāv un kāda veida darbu pasūta, praktiski vienmēr (ar ļoti retiem izņēmumiem) no viņu puses atskan viens un tas pats komentārs: "Jā, ir labi, BET vajag uztaisīt LIELĀKU!" Nav svarīgi, vai ir runa par kādu virsrakstu vai uzņēmuma logotipu, vai kādu pogu, vai arī kādu pilnīgi bezjēdzīgu stila elementu. Svarīgi ir tas, ka klients (mužiks), aplūkojot jaunizveidoto dizaina risinājumu, obligāti pieprasīs, lai kat kas tajā visā būtu LIELĀKS.
Un ar sievietēm tā nekad nav. Sievietes nekad par šo tēmu nebļauj. Viņas bļauj par pilnīgi citām lietām, un tas ir brīnišķīgi, jo šīs citas lietas nekādā veidā nav prognozējamas.
Katru dienu eju garām vienam veikalam, kura fasādi rotā gaismas kaste ar uzrakstu LOGI. Tas uzraksts ir tik neproporcionāli samilzis, ka burtiski vēsta skatītājam: "Paskat, re, es esmu tik LIELS! Un ja tu nepaiesi malā, es tev uzgāzīšos virsū un nositīšu nahren, lūk, cik Liels es esmu!" Un tad es iztēlojos flashbacku, kurā veikala īpašnieks pa telefonu saka dizainerim: "Jā, ir baigi okej, bet to uzrakstu LOGI vajag LIELĀKU!"
  • (Anonymous)
    "Jā, ir baigi okej, bet MAN vajag LIELĀKU!"
  • varbūt tā saka tie, kuriem kāda ir teikusi "viss jau būtu labi, tikai vajadzētu LIELĀKU" :D
  • un Tu man pārmeti, ka es nepamatoti visu izskaidorju, dalot vīrišķajā un sievišķajā!ak! :)
    • "Nepamatots" un "balstīts uz novērojumiem" ir divas dažādas lietas :)
      • man varbūt vienkārši negadās tik pamatošanai piemērotas situācijas kā šī, bet mānīties es nemēdzu :)
  • zini, mani novērojumi ir tieši pretēji... sievietes parasti kauc "uztaisi lielākus procentus" vai "tas vārds "kaste" ir ļoti nozīmīgs, viņam jābūt lielam" un kad ir gatavs lielāks variants, aiznes uz galīgo pieņemšanu vīrietim un tev pajautā "a kāda x'a pēc "kaste" pa visu lapu? objektiem ir jāļauj elpot" un tamlīdzīgi... un vēl sievietēm vienmēr vajag puķītes, sirsniņas un citu bulšitu... jebkurš darbs ir jāaizsārņo ar parazītobjektiem līdz līmenim, kad vairāk nav īsti skaidrs, kas tiek pārdots - kaste vai narcises... un vīrieši manā pieredzē vairāk atzīst lakoniskus darbus..
  • Bet Tavas gleznas arī nav no mazākajām :p
Powered by Sviesta Ciba