Soikina muldētava - Ezotērika ir zinātne
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
[info]soikins
Add to Memories
Tell A Friend
Ezotērika ir zinātne
Comments
sirdna From: [info]sirdna Date: 24. Jūlijs 2006 - 07:10 (Saite)
ko nu saucam par zinātnisku uztveri.

Cik sapratu, teksta izpratnei ir vajadzīgas šādas tādas zināšanas par fiziku un elektroniku. Šķiet, ka ar "zinātnisko uztveri" autors bija domājis šīs zināšanas, kas, manuprāt, nav pareizi.

Zinātnieks formulētu hipotēzi kā fenomena izskaidrojumu un veiktu eksperimentus, kas pārbaudītu viņa hipotēzes pareizību. Autors ļoti labi iesāka: "Esmu domājis, kā pašreiz notiek atlase starp labo un ļauno..Un izdomāju lūk ko...". Munms ir hipotēze. Autors balstās uz teoriju: "vibrācija sastāv no amplitūdas un no frekvences..." Teicami - teorija apvieno loģiskā veselumā dažādas hipotēzes, palīdz formulēt jaunas. Šī tad arī būtu zinātniska uzvedība.

Atliek pēdējais solis - eksperimenti. Autoram ir jāizveido eksperimentu sērija, kas demonstrētu, kā praksē apstiprinās viņa prognozes par labo un ļauno cilvēku atlasi. Jāatrod sakarība starp cilvēka pagrimuma ātrumu un viņa svārstību atšķirību no dabas svārstībām. Šīm svārstībām jābūt izmērāmām, protams. Tāpat arī gala rezultātam - ka cilvēks ir atlasīts kā labais vai ļaunais.

Process ir iteratīvs. Katrā eksperimentu etapā var izrādīties, ka ir kaut kas jāmaina iepriekšējās zinātniskā pētījuma stadijās.

Zinātniskā uztvere, tātad, būtu domāšanas veids, kas tiektos pārbaudīt hipotēzes un iegūt ticamus, pārbaudāmus un atkārtojošos rezultātus, kuri sakrīt ar prognozēm.

Veiksmi autoram dabas svārstību frekvences mērījumos.
8 izsakās vai atļausies nepiekrist?
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kopsavilkums
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/