Soikina muldētava - Revolūcija baltu vēsturē
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
[info]soikins
Add to Memories
Tell A Friend
Revolūcija baltu vēsturē
Interneta plašajās ārēs uzdūros aizraujošai grāmatai par Baltu vēsturi. šis zinātniskais traktāts (kā gan citadi nodēvēt darbu, kurā ir gandrīz 600 atsauces) stāsta par Baltu civilizācijas aizvēsturi.

Pagaidām esmu tikai fragmentāri iepazinies ar šo dižo gara darbu, kas ir tikai druskas no mūsu senču pazaudētajām zināšanām, bet ar to, ko esmu paguvis izlasīt, jau pietiek, lai atzītu šī darba diženumu. Piemēram, es tagad zinu, ka "Baltu civilizācija lika pamatu tagadējai civilizācijai", ka "Vēdu un Tibetas Lamu arhīvu dokumentos ir rakstīts, ka pasaules attīstībā esot 7 cilpas jeb mūžības, ka cilvēku sabiedrības attīstības meandrā arī ir bijušas, būšot septiņas cilpas jeb septiņas civilizācijas, kas esot pastāvējušas kaut kur visumā." (diemžēl, grāmatā nav dota precīzāka atsauce uz Tibetas Lamu arhīva atrašanās vietu konkrēto dokumentu, bet tas viss ir sīkums).
"Tādējādi baltu un ariešu mednieku cilšu sākotne ir jāmeklē Virma ledus laikmetā trešā fāzē.  Par protobaltu senčiem tā sauktajā Mu laikmetā pirms Virma apledojuma jeb vēl agrāk var uzzināt teiku līmenī bez zinātniskiem pierādījumiem, kaut gan ir jāatzīst, ka zemūdens valstību starp Āziju un Dienvidameriku arheologi vēl nav pētījuši."
Diemžēl "zemūdens valstība starp Āziju un Dienvidameriku" patiešām nav arheologu iecienītākā darba sfēra un laikam tikai ar to izskaidrojams šo pārsteidzošo hipotēzi atbalstošo faktu trūkums. Es pat teiktu, ka tā ir arheologu sazvērestība pret baltu vēsturi.

"Tātad Mu civilizācija esot pastāvējusi Visumā uz kādas citas planētas, kuras pārstāvji esot atlidojuši kosmosa kuģī uz Zemi. Kuģa bojājumu dēļ (Tibetas baltu teika) viņi bijuši spiesti palikt, apmesties kādā vietā, nodibināt savu koloniju (indiešu un indiāņu teikas).Viņu kolonijas atrašanās vieta tad arī esot nosaukta par Mu zemi jeb Mu kontinentu, kas esot atradies kaut kur Klusā okeāna plašumos. Titikakā atrastā Dienvidamerikas indiāņu teika stāsta, ka Mu zeme esot nogrimusi okeānā pēdējos pasaules plūdos.
"Šķietamās" Mu zemes pastāvēšanas iespējamību apliecina vairāki interesanti fakti, tostarp vēl neizpētītu cēloņu izsauktas izmaiņas Zemes garozā un ūdeņu izplatībā, bet interglaciālo periodu laikā pasaules okeāna līmenis esot cēlies par 200 - 250 m, tad nokrities apledojumu laikā, bet pēc pēdējā apledojuma izraisītajos pasaules plūdos tas pacēlies no jauna par 180 - 200 m"
Jā, Jūs nepārklausījāties "Tibetas baltu teika". Šis ie viens no revolucionārajiem faktiem, ko mēs varam uzzināt no šīs brīnišķīgās grāmatas - balti dzīvojuši Tibetā un ne tikai tur...

"Leģendu par Mu laikmetu, kontinentu, zemi, salu grupu Klusajā okeānā nav vairs daudz, bet tās ir pelnījušas, lai netiku aizmirstas vismaz līdz tam laikam, kad cilvēcei radīsies iespējas nokļūt uz kāda cita Mazajā Ritošajā Rata Spieķa (Planētas), kuru apdzīvotu homonīdi, kas sasnieguši augsti attīstītu kultūru un tehnoloģiju, varētu sniegt kādu informāciju par protobaltu, vispār - cilvēku izcelsmi."
Patiesi, kamēr mēs nebūsim nokļuvuši līdz Mazā Ritošā Rata Spieķim, tikmēr faktu, kas apstiprinātu šo leģendu, mūsu rīcībā nebūs, bet tas, protams, mūs ne uz mirkli neatturēs no atvasinātu teoriju analīzes. Pierādījums ir pudiņā, kā mēdz teikt.

"[No Tibetas kalnu straujas augšanas] Paglābušies tikai 72 cilvēki, kas aizceļojuši uz Irānu un radījuši Mozus grāmatā minētās 72 balto cilvēku dzimtas - protobaltus. Vēl kāda ģimene esot atradusi patvērumu Indoķīnas pussalā un radījusi baltās salu tautas, bet kāda cita esot aizgājusi uz Āfriku, kur saradojusies ar melnajiem neandertāliešiem un radījusi nēģerus, arābus un citas tumšādainās tautas."
Lūk, šī arī ir revolucionārās grāmatas galvenā ziņa - visu rasu un civilizāciju pamatā ir bijuši protobalti. Pārējā grāmata ir šīs hipotēzes neapgāžams pierādījums - heti bija balti, huņņi bija balti (vismaz to valdnieki - Uldis, Atis (kurus kļūdaini saic arī par Uldinu un Attilu) un  citi.), pikti, normaņi, goti, ķelti (kas patiesībā bija sembri, bet sembri patiesībā bija balti). Mana ierobežotā laika dēļ vēl neesmu sapratis vai krievi arī bija balti, vai baltu vergi vai vēl kaut kādas pabiras. Tāpat neesmu pārliecināts vai gadījumā balti neveidoja arī Rietum- (Rieteņa) un Austrum- (Austreņa)  Romas. Šos robus savās vēstures zināšanās vistuvākajā laikā aizpildīšu...
Comments
shanietis From: [info]shanietis Date: 26. Maijs 2006 - 13:32 (Saite)
O jā :) Ukrainā arī esot viena dzīvelīga teorija kā Atlantīda nogrimusi Dņeprā pie Kijevas
soikins From: [info]soikins Date: 26. Maijs 2006 - 14:22 (Saite)
Bet, lai cik tas nebūtu dīvaini, šītās "teorijas" nogulsnējas cilveku atmiņā un ik pa laikam uzpeld. Pagājušajā "Repubikā", piemēram, bija raksts par Pokaiņiem. Principā tāds pats kā gandrīz visi un kārtējo reizi tika pieminēts lielais pētnieks Ivars Vīks un Apollona templis Grieķijā, kas, tipa, uz vienas līnijas ar Pokaiņiem. Žēl, ka "Acta Pocainia" annālēs atrodamos pētījumus necitēja :)
agressor From: [info]agressor Date: 26. Maijs 2006 - 14:32 (Saite)
jā es arī apturēju procesu uz poda lasot rakstu par pokaiņiem
From: [info]nazis Date: 29. Maijs 2006 - 09:42 (Saite)
Nu jopcik - tu laikam esi aizmirsis par savu Dr.Poc. zinātnisko grādu. Tas taču katram āzim skaidrs, ka Pokaiņi ir pasaules centrs. Netici? Pamēģini - starp Pokaiņiem un jebkuru vietu pasaulē ir iespējams novilkt līniju. Tas arī visu pierāda.
antuanete From: [info]antuanete Date: 26. Maijs 2006 - 15:44 (Saite)
Neizskaidrojamās okeāna līmeņa svārstības apledojumu laikā un starp tiem, bļa :) Nav taču jābūt klimatologam, lai saprastu - ja apledojums no ūdens aprites uz Zemes izņem miljoniem kubikmetru ūdens, okeāna līmenim IR jākrītas. Bet, varu derēt, atradīsies prātnieki, kas šo vispārzināmo faktu uztvers kā "pierādījumu" neizskaidrojamām parādībām un senu civilizāciju pastāvēšanai :)
From: [info]nazis Date: 26. Maijs 2006 - 18:11 (Saite)
Kā tu nesaproti...
Iekš Acta Pocainia arī ir līdzīgas lietas aprakstītas.

Antuanete, okeāna ūdens līmeņa svārstības patiešām ir vienkārši izskaidrojamas - skaties: starp okeāna virsmu un dibenu (ne jau savu, bet okeāna) ir iespējams novilkt līniju. Līnijas garums nosacītās Mu vienībās vienmēr būs atlikums no attāluma starp okeāna virsmu un Mazā Ritošā Rata Spieķa virsmu, to dalot ar 23, t.i., to var aprēķināt pēc formulas (pierakstīšu nedaudz datoriski, jo formulas, šķiet, komentos normāli ievadīt nevar, vai ne? :):
DISTANCE(DIBENS(OKEĀNA)..OKEĀNA_VIRSMA) = DISTANCE(OKEĀNA_VIRSMA..MU_VIRSMA) % 23.

Tālāk, veicot hiperaktīvus aprēķinus ar Ciferblakta skaitītāju, ja vien tas nav nokoklēts, iegūst minētās līnijas garumu Pokaiņu mērvienībās. Tad nu lūk, tā kā Pokaiņu mērvienības garums ir tieši proporcionāls Balto tēvu svētrīta intersitātes pakāpei, tomēr līnijas garums šajās mērvienībās vienmēr ir konstants, tad viegli izskaidrot "neizskaidrojamās" okeāna līmeņa svārstības. :)
shanietis From: [info]shanietis Date: 26. Maijs 2006 - 18:49 (Saite)
23 kokles un puskilo Pokaiņu servelādes par viedo skaidrojumu! :)
soikins From: [info]soikins Date: 26. Maijs 2006 - 22:58 (Saite)
Skatos, Dr. pok. Antūna Dibina skola nau gājusi zudībā :)
From: [info]nazis Date: 29. Maijs 2006 - 09:40 (Saite)
Kā nu šīs viedās zinības varētu iet zudībā - galu galā, tās ir vecākas par Ledus Laikmetu un ir vismaz 23000 gadu vecas. :)
Es jau tikai atkārtoju to, ko pirms 10023 gadiem tāsīs cirta Krīvu Krīvs Vīka tēvs...
antuanete From: [info]antuanete Date: 29. Maijs 2006 - 15:42 (Saite)

Viss skaidrs, jautājumu vairs nav :)
From: [info]fanija Date: 27. Maijs 2006 - 18:33 (Saite)
Burvīgi, tā sakot, mājas bibliotēkas Zelta Plauktam!
11 izsakās vai atļausies nepiekrist?
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kopsavilkums
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/