Soikina muldētava - Komentāri
Gudri d*** nav malku cirst.
soikins
Revolūcija baltu vēsturē
Interneta plašajās ārēs uzdūros aizraujošai grāmatai par Baltu vēsturi. šis zinātniskais traktāts (kā gan citadi nodēvēt darbu, kurā ir gandrīz 600 atsauces) stāsta par Baltu civilizācijas aizvēsturi.

Pagaidām esmu tikai fragmentāri iepazinies ar šo dižo gara darbu, kas ir tikai druskas no mūsu senču pazaudētajām zināšanām, bet ar to, ko esmu paguvis izlasīt, jau pietiek, lai atzītu šī darba diženumu. Piemēram, es tagad zinu, ka "Baltu civilizācija lika pamatu tagadējai civilizācijai", ka "Vēdu un Tibetas Lamu arhīvu dokumentos ir rakstīts, ka pasaules attīstībā esot 7 cilpas jeb mūžības, ka cilvēku sabiedrības attīstības meandrā arī ir bijušas, būšot septiņas cilpas jeb septiņas civilizācijas, kas esot pastāvējušas kaut kur visumā." (diemžēl, grāmatā nav dota precīzāka atsauce uz Tibetas Lamu arhīva atrašanās vietu konkrēto dokumentu, bet tas viss ir sīkums).
"Tādējādi baltu un ariešu mednieku cilšu sākotne ir jāmeklē Virma ledus laikmetā trešā fāzē.  Par protobaltu senčiem tā sauktajā Mu laikmetā pirms Virma apledojuma jeb vēl agrāk var uzzināt teiku līmenī bez zinātniskiem pierādījumiem, kaut gan ir jāatzīst, ka zemūdens valstību starp Āziju un Dienvidameriku arheologi vēl nav pētījuši."
Diemžēl "zemūdens valstība starp Āziju un Dienvidameriku" patiešām nav arheologu iecienītākā darba sfēra un laikam tikai ar to izskaidrojams šo pārsteidzošo hipotēzi atbalstošo faktu trūkums. Es pat teiktu, ka tā ir arheologu sazvērestība pret baltu vēsturi.

"Tātad Mu civilizācija esot pastāvējusi Visumā uz kādas citas planētas, kuras pārstāvji esot atlidojuši kosmosa kuģī uz Zemi. Kuģa bojājumu dēļ (Tibetas baltu teika) viņi bijuši spiesti palikt, apmesties kādā vietā, nodibināt savu koloniju (indiešu un indiāņu teikas).Viņu kolonijas atrašanās vieta tad arī esot nosaukta par Mu zemi jeb Mu kontinentu, kas esot atradies kaut kur Klusā okeāna plašumos. Titikakā atrastā Dienvidamerikas indiāņu teika stāsta, ka Mu zeme esot nogrimusi okeānā pēdējos pasaules plūdos.
"Šķietamās" Mu zemes pastāvēšanas iespējamību apliecina vairāki interesanti fakti, tostarp vēl neizpētītu cēloņu izsauktas izmaiņas Zemes garozā un ūdeņu izplatībā, bet interglaciālo periodu laikā pasaules okeāna līmenis esot cēlies par 200 - 250 m, tad nokrities apledojumu laikā, bet pēc pēdējā apledojuma izraisītajos pasaules plūdos tas pacēlies no jauna par 180 - 200 m"
Jā, Jūs nepārklausījāties "Tibetas baltu teika". Šis ie viens no revolucionārajiem faktiem, ko mēs varam uzzināt no šīs brīnišķīgās grāmatas - balti dzīvojuši Tibetā un ne tikai tur...

"Leģendu par Mu laikmetu, kontinentu, zemi, salu grupu Klusajā okeānā nav vairs daudz, bet tās ir pelnījušas, lai netiku aizmirstas vismaz līdz tam laikam, kad cilvēcei radīsies iespējas nokļūt uz kāda cita Mazajā Ritošajā Rata Spieķa (Planētas), kuru apdzīvotu homonīdi, kas sasnieguši augsti attīstītu kultūru un tehnoloģiju, varētu sniegt kādu informāciju par protobaltu, vispār - cilvēku izcelsmi."
Patiesi, kamēr mēs nebūsim nokļuvuši līdz Mazā Ritošā Rata Spieķim, tikmēr faktu, kas apstiprinātu šo leģendu, mūsu rīcībā nebūs, bet tas, protams, mūs ne uz mirkli neatturēs no atvasinātu teoriju analīzes. Pierādījums ir pudiņā, kā mēdz teikt.

"[No Tibetas kalnu straujas augšanas] Paglābušies tikai 72 cilvēki, kas aizceļojuši uz Irānu un radījuši Mozus grāmatā minētās 72 balto cilvēku dzimtas - protobaltus. Vēl kāda ģimene esot atradusi patvērumu Indoķīnas pussalā un radījusi baltās salu tautas, bet kāda cita esot aizgājusi uz Āfriku, kur saradojusies ar melnajiem neandertāliešiem un radījusi nēģerus, arābus un citas tumšādainās tautas."
Lūk, šī arī ir revolucionārās grāmatas galvenā ziņa - visu rasu un civilizāciju pamatā ir bijuši protobalti. Pārējā grāmata ir šīs hipotēzes neapgāžams pierādījums - heti bija balti, huņņi bija balti (vismaz to valdnieki - Uldis, Atis (kurus kļūdaini saic arī par Uldinu un Attilu) un  citi.), pikti, normaņi, goti, ķelti (kas patiesībā bija sembri, bet sembri patiesībā bija balti). Mana ierobežotā laika dēļ vēl neesmu sapratis vai krievi arī bija balti, vai baltu vergi vai vēl kaut kādas pabiras. Tāpat neesmu pārliecināts vai gadījumā balti neveidoja arī Rietum- (Rieteņa) un Austrum- (Austreņa)  Romas. Šos robus savās vēstures zināšanās vistuvākajā laikā aizpildīšu...

Reply

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Profils
soikins
User: [info]soikins
Name: soikins
Kalendārs
Back Janvāris 2010
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Чтоб мудро жизнь прожить, знать надобно немало./ Два важных правила запомни для начала:/ Ты лучше голодай, чем что попало есть,/ И лучше будь один, чем вместе с кем попало. /Омар Хайям/