Marts 21., 2008


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
10:37 - NY day 1 & 2

18.marts - lidoshana
* ceelos 6os no riita un veel straadaaju
* sajaucu izlidoshanas laiku (!!!), bet par laimi uz agraako pusi, tapec vienigi naacaas druscinj panikt lidostaa kamer saakaas check-inc.
* uz Frakfurti bija lidmashiina ar aadas seedekljiem un labu gaisu - tas pozitivi
* no Frkafurtes uz NY gan bija baisi shauri. Frankfurtes lidostaa ir jociiga sistema, ka apsesties var tikai tad, ja uzraada boarding pass. Nopirku uudeni - 4EUR
* lidmashinaa MV apslakstiija ar udeni, mani apleeja ar kolu.
* NY lidostaa mani nez kaapec pasauca uz kautkadu mazo telpu, kur nekas man nebija jaadara, tikai jaagaida

19.marts - 1.diena, lietus un muzeju diena
* pirmaja dienaa lija, nolemaam iet uz muzejiem, bet taa laikam bija izleemushi visi, jo pie MoMAs bija vaajpraatiga rindda, apkaart visam kvartaalam
* unlimited metro biljete nedeljai - 25$
* druscinj pakaskejamies par to, kur jaaiet, bet ne pa nopietnam. Ja neliitu lietus, tad jau shtrunts par paaris liekiem kvartaaliem.
* Googenheim muzejs no arpuses tiek remonteets, bet iekshaa - super! ieeja 15$+1.08$ par kartinju
* Nedaudz izstaigaajaam apkartni (centraalparks, debesskraapji miglaa), bet tomeer liinjaaja. Ieskreejaam ari apple veikalaa, kur deva maisinjus slapjajiem lietussargiem. Veelaak gan izradijaas taadus dod daudzos lielos veikalos.
* Vakaraa nenormaali aatri naak miegs, bet turos, lai leenaam parietu uz vieteejo laiku.

20. marts - 2.diena, no riita maakonji, peec tam saule
* ar abaam maasaam uz MoMA, shodien rindas tikpat kaa nav. Maasa nopirka memeber card, tapec ieeja mums 5$. Taadai kaartiigai izstaigaashanai pietika diviem staaviem, redzeeju ljoti daudz Picasso, van Gogh, Rotko, Worhol, un veel daudz, daudz. Dali neatradaam, jo vienu briidi bija liels njigu njegu un bijaam jau pagurushi. Vispaar superiiga vieta, kur var iet veel un veel. Nedaudz gan nepierasti, ka muzejos ir taadi puulji, bet tur tieshaam ir ko redzeet! Teoreetiski bildeet nedriikst, bet visi fotograafeeja uz nebeedu un nevienam iipashi neaizraadiija. Vieniigais briidis, kad apsargi noreagjeeka bija uz kaadu daamu, kas gaaja ar uudens pudeli, bet arii tad, tikai laipni aizraadiija.
* peec tam nogaajaam gar Rockefeller maaju un slidotavu, sv. Patrika bazniicu (patieshaam kraashnja) un gaajaam uz ANO maaju, nosuutiit kartinjas mammaam (3 kartinjas 1.50$, pastmarka ~1$). ANO maajaa ieraudziju savu ideaalo blocinju un arii nopirku ~12$. MV saka, ka tas esot riktiigi kruts - moleskin.
* peec tam iegajaam centraalajaa stacijaa, kur uz griestiem ir zvaigznes, bet nobildeet neizdevaas, jo bija patumsh.
* kaut ari nebijaam veel eedushi ap 16tiem noleemaam paskatiities, vai uz Empire state building veel ir milziigas rindas, vai tomer varetu pamegjinaat. personaals teica, ka rinda ir uz 2h, bet izskatiijaas, ka nav tik traki, tapec noleemaam staaveet. Beigaas sanaaca 1h rindaa, bet jautraakais, ka rinda bija pa vairaakaam telpaam, taapeec visu laiku izskatiijaas, ka tuulinj jau buusim cauri, bet nee, priekshaa atkal pilna zaale. Vispaar bija taa veerts. Skats superiigs un bildes buus daudz. Un organizaacija ari laba - nevienu briidi nebija jaastaav ilgi uz vietas, un augshaa laida pa porcijaam - lai nav paaraak daudz cilveeku vienlaiciigi. Attieciigi vareeja arii tikt normaalaas vietaas prieksh bildeem.
* peec Empire state iegaajaam atpuutinaat kaajas (no maajaam izbraucaam ~10, no Empire State araa tikaam 18tos!) un paeest SubWay. forsha sisteema, ka maksaa par glaazi un dzeramo var liet, cik grib.
* taa kaa maasai nav paarveidotaaja, mekleejam, kur taadu nopirkt, lai varam uzlaadeet baterijas telefoniem un fotoaparaatam. Njemot veeraa, ka vaajag tikai dakshu ne straavas paarveidotaaju, visi ir daargi, beigaas nopeerkam par 22$, dereet der, bet vienalga diezgan ljurkaajas. : (
* pirms metro uz maajaam, ieskreejaa veel Macys, lai apskatiitos vai ir kaadi labi somu piedaavaajumi. Macy's flower show shogad ir aatrak - jau tagad! Cerams, ka buus bildes, vakar nenobildeejaam.

21. marts - 3. diena, saulaina, bet auksta
Veel dzivojamies pa maaju, taisam ar beerniem lieldienu rotaajumus. Neesam pat izdomaajushi shodienai plaanu, tikai to, ka vakaraa iesim uz muuziklu.

(2 pēdas | ir doma)

Comments:


[User Picture]
From:[info]illumine
Date:21. Marts 2008 - 17:15
(Link)
BIL-DES! BIL-DES!!!!!!!
Gribu bildes :)
[User Picture]
From:[info]smille
Date:22. Marts 2008 - 15:12
(Link)
bildes visdriizaak buus peec brauciena - man pashai te nav ne kameras ne datora : )
smaidi - NY day 1 & 2

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
Login
Bucket
Rakstīt
Rozes
Komentāri
Latest
Labot daudz

> Go to Top
Sviesta Ciba