Marts 30., 2011
21:05 No klienta braucot izkāpu pie Stockmann lai nopirktu sastāvdaļas priekš pesto.
Vispirms gan nenoturējos un nopirku rozā, rozā kleitu (vasarā būs jāballējas :), kura gan varbūt nav īsti cenai atbilstošā kvalitātē (vīles un stuff), bet es nevarēju viņu nenopirkt.
Pesto uztaisīju un garšo gandrīz kā iepriekšējo reizi, jeb - man negaršo. Es gribu tādu garšu kā Agnes burciņā!!! Man šķiet, ka vaina ir pašā bazilikā - viņam ir (pie)garša, kas visu sabojā un varbūt tas ir tas, ko šeit min kā don't use local basilico wich tastes almost like mint http://www.itchefs-gvci.com/?option=com_content&view=article&id=663&Itemid=1031
Recepte: 30 lapiņas bazilika, 50 g ciedru rieksti (dārgi maitas), ~100 g cietā siera, viena ķiploku daiviņa, nedaudz sāls, ~100 g eļļas. Ar tomātu ir tīri garšīgi, bet tikai ar salātlapu nav tas. Pieņemu ka ar makaroniem vai kādu ēdienu būtu ok, bet es tā skumstu pēc TĀ pesto, ko kādreiz Stockmanī varēja nopirkt... Spriežot pēc googles rezultātiem, šo var nopirkt Maltā un Polijā
Kāds gadījumā nebrauc uz Poliju - es dikti gribētu kādas 5-10 burciņas : )
|
Comments:
| From: | str |
Date: | 30. Marts 2011 - 21:40 |
---|
| | | (Link) |
|
ha , mani mulsina pesto, kur sastāvā ir kartupeļi 31,7% svaigu baziliku, olīveļļu, olīvu eļļas ekstra neapstrādāta 17,8%, Grana Padano sieru nogatavināšanas 7% - govs piens, sāli, renīnu, konservants, lizocīma no olu, Indijas rieksti, kartupeļi, priežu riekstus, sāls, cukurs, aitas siers pecorni Romano - pienu, sāli, renīnu, pienskābe - skābuma regulētājs, ķiploki :)))
bet tas ir neglābjami "sabojājis" manu priekšskatu kā ir jāgaršo pesto :))
| From: | str |
Date: | 30. Marts 2011 - 22:04 |
---|
| | | (Link) |
|
varbūt:) tavstaisītais noteikti vairāk pēc pesto garšo:))) |
|
|
|
Sviesta Ciba |