Februāris 26., 2011
18:10 Tā kā piektdien vēl aizvien īsti gaļu negribējās, tad no saldētavas izvilku trusi, 1.7 kg. Sadalīšana: nogriež kājas, sadala ķermeni uz pusēm. Teorētiski jostas vietu un krūtiņu vēl varētu pārdalīt gareniski, bet īsti nevedās, tāpēc atstājām veselus. Četras kājas un jostasvietu ieliku kivi marinādē, kas taisīta no 5 lieliem kivi, bet manuprāt varēja mierīgi iztikt ar 4 gab. Krūtiņu un asti atstāju zupai, ko vārīšu rītvakar. Kamēr cepamie gabali marinējās, tikmēr paša truša taukos sacepu aknas ar sīpoliem - gatavas 5 min laikā, lieliski noder, lai var sagaidīt īstās pusdienas/vakariņas. Trusi iekš kivi noturēju ~45 min. Kamēr sila cepeškrāsns, ieliku tajā uzkarsēties pannu ar atlikušajiem truša tauciņiem - lai ir drusku treknumiņš un nepiesvilst pie pannas. Saliku gabalus diezgan cieši (krūtiņai iespiest varbūt varētu bet pagrūti), uzbēru virsū svaigi maltus piparus, pavisam nedaudz sāli un saberzu šķipsnu kaltētu salviju. Pa virsu foliju un liku cepeškrāsnī. Pēc aptuveni 30-40 min gaļa principā bija izsutinājusies gatava, bet gribējās drusku brūnuma tāpēc foliju noņēmu, uzsmērēju krējumu un liku drusku vēl apcepties, kamēr kartupeļi izvārās. Pēc 15-20 min kartueļu biezenis pabeigts, burkānu-sēkliņu salāti arī, un klāt labu dzīvi pavadījušais trusis.
Novērojumi: (1) Gaļa bija mīksta - grūti pateikt vai dēļ kivi vai dēļ sutināšanas, bet daudz mīkstāka nekā iepriekš cepot apelsīnos. (2) Nākamreiz vajadzētu atcerēties pirms likšanas krāsnī gabalus apcept un cepešpannas (3) Salvija ir ok, bet nav pati labākā garšviela pie truša. Nākamreiz pamēģināšu vienkārši ar ķiploku, vēl pēc tam timiānu, tad rozmarīnu. (4) Sanāca 4 kārtīgas porcijas - pieēdāmies šodien un palika vēl rītdienai.
|
|
|
|
|
Sviesta Ciba |