печально быть антисоциальным -

Mar. 23rd, 2011

08:48 am

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(15 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:March 23rd, 2011 - 05:02 pm
(Link)
tieši tā; murgainu tekstu ar pareiziem komatiem neuzlabosi, savukārt, skaidrā izteiksmē tie neko daudz nedos. ja liekas, ka dos, ieliec! atļaujošā interpunkcija, nevis tā, kas izriet no abstraktā sintakses koka, if you know what i mean.
http://en.wikipedia.org/wiki/Abstract_syntax_tree
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:March 23rd, 2011 - 06:18 pm
(Link)
Manšķiet (bet neesmu 100% pārliecināta), ka valodām lielos vilcienos ir divi veidi:
1) valodas, kurās ir stingri noteikta vārdu kārtība teikumā un tāpēc ir iespējams samazināt pieturzīmju skaitu, jo tāpat visu var saprast, bet nekādā gadījumā nedrīkst mainīt vārdu kārtību. Piemēram, vācu un angļu valoda: The ball that the boy threw hit the dog. Neviena komata, teikums saprotams, bet vārdu kārtību mainīt nedrīkst. ("The ball the dog hit threw the boy" nenozīmē to pašu.)
2) valodas, kurās ir fleksibla vārdu kārtība, bet locījumi un interpunkcija piešķir tiem nozīmi teikumā. Piemēram, Bumba, ko meta zēns, trāpīja sunim. Zēna mestā bumba trāpīja sunim. Sunim trāpīja bumba, ko meta zēns. Bumba, ko zēns meta, sunim trāpīja.

Un, īsi izskatoties, nevar dabūt vienu, nemaksājot ar otru - vai nu ir fleksibla vārdu kārtība UN stingra interpunkcija, vai vaļīga interpunkcija UN stingra vārdu kārtība.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:March 23rd, 2011 - 09:00 pm
(Link)
nunu; 1) interpunkcija kompensē intonāciju trūkumu. 2) tad kad ir pavadīts darbs iemācoties noteiktu shēmu, tā var atvieglot lasīšanu. es kļūdījos par gramatiku; es domāju interpunkciju.
(Reply to this) (Parent)