печально быть антисоциальным - pamēģināt alternatīvās metodes pirms uz pierādījumiem balstītās medicīnas?

May. 20th, 2010

02:02 pm - pamēģināt alternatīvās metodes pirms uz pierādījumiem balstītās medicīnas?

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
(31 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:May 20th, 2010 - 02:19 pm
(Link)
Viss atduras 0. punktā pie kompetentā ārsta. Tepat Cibā mātes ir minējušas gadījumus, kad ģimenes ārstes dod antibiotikas pie vīrusu (!) infekcijām; savas veselības epopejas laikā saklausījos tik daudz visādu diagnožu un pareizo metožu, ka riebj (un dabūju vismaz vienu lieku antibiotiku kursu); aizejot pie diviem ārstiem, pie vieniem un tiem pašiem simptomiem var dzirdēt divas radikāli atšķirīgas diagnozes u.t.t.
Ar to es gribu teikt, ka daudzos gadījumos, it sevišķi, ja diagnoze nav īpaši skaidra, ir nekaitīgāk dedzināt sveces un vicināties ar rokām, nevis eksperimentēt ar smago artilēriju.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:May 20th, 2010 - 02:24 pm
(Link)
Es tev piekrītu. Skarbi ir, ja cilvēki arī pie šī apstājas un nemeklē neko labāku. Skarbi ir, ja to iesaka citiem. Skarbi - ja ar to pelna naudu.
(Reply to this) (Parent)
From:[info]s
Date:May 20th, 2010 - 03:18 pm
(Link)
Antibiotiku došanā pie vīrusu infekcijām ir sava loģika - vīruss jau tā uzliek slodzi uz imūnsistēmu, ka ja pacients saķers arī kādu bakt. infekciju, nebūs spējīgs tik vienkārši tikt galā.
Protams, stipri šaubos vai tas ir iemesls, kāpēc mūsu dakteri tā dara, drīzāk iespējams ka: "Nu, kurš ta mani pēdējoreiz pusdienās aizveda, Glaxo, Pfizer, Bayer? ...ā, Bayer, nu ta lai iet Avelox pa tabletītei divas nedēļas".
(Reply to this) (Parent)