slikts sapnis - Fundamentāli diskreditējoši izteikumi [entries|archive|friends|userinfo]
slikts

[ website | untu.ms ]
[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Fundamentāli diskreditējoši izteikumi [Apr. 11th, 2020|02:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkdot krepsi

Comments:
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:April 14th, 2020 - 06:18 pm
(Link)
Nē, neparādās 'dajebkas nozīmē dajebko', tālu no tā, tā ir tava interpretācija. Relatīvisms ir ok, tas gan.

"Otrkārt, tad, kad tu domā par iespējamajiem politiskajiem režīmiem, tu konsekventi domā tikai par 2 vai 3 kategorijām."

Whaa? Tipa, tā kā es šajā diskusijā esmu nosaucis 2 vai 3 politiskos režīmus, tad šie 2 vai 3 politiskie režīmi, tavuprāt, ir viss, ko es zinu? Gimme a break :D Tos politiskos kompasus esmu pildījis vairākas reizes - liksim nu beidzot mieru gūgles apmācībām, es neesmu arī gluži pirmo reizi pie kompīša.
From:[info]rindra
Date:April 14th, 2020 - 06:25 pm
(Link)
1
Relatīvisms nozīmē, piemēram, ka visas ideoloģijas ir vienlīdzīgas.
No tā izriet, piemēram, ka nacisms ir tikpat ētisks kā, piemēram, sociāldemokrātija.
2
Līdz šim tu minēji tikai nacismu, staļinismu (jeb "sociālistiski" autoritāru valsti) un sociāldemokrātiju. Ir vēl.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:April 15th, 2020 - 03:02 pm
(Link)
Es atbildēšu uz šiem diviem punktiem, bet mīļš lūgums tālāk šo bezjēdzīgo diskusiju neturpināt -

1 Nē, relatīvisms labākajā gadījumā nozīmē to, ka nav absolūtā ļaunuma vai absolūtā labuma vai to, ka, piemēram, pie pasaules ekonomikas sabrukuma uzlabojas pasaules ekoloģiskais stāvoklis, vai to, ka man var nepatikt kaut kas, kas patīk tev un tev var nepatikt kaut kas, kas patīk man, bet, tā kā esam saprātīgi ļaudis no sekulāras sabiedrības, tas nebūs par iemeslu šo kaut ko aizliegt vai iznīcināt. "No tā izriet, piemēram, ka nacisms ir tikpat ētisks kā, piemēram, sociāldemokrātija." Šis ir vienkārši smieklīgi :D

2 Par šo es šobrīd tiešām nesaprotu - vai nu tu šobrīd jau apzināti 'trollē' (man nezināmu iemeslu dēļ), vai arī kaut kas tur nav tīrs. Klau, es lieliski zinu to, ka eksistē krietni vairāk nekā 3 politiskās ideoloģijas. Es nevienā brīdī šajos komentāros nemēģināju veikt politisko ideoloģiju uzskaiti. Ja tev likās, ka mēģināju, tad tev nepareizi likās. Vārdu sakot - izskatās, ka mēģini par kaut ko piesieties, bet pati nesaproti par ko. That's it, jauku dienu!
From:[info]slikts
Date:April 15th, 2020 - 03:36 pm
(Link)
Iejaukšos, ka relativizēt šajā gadījumā nozīmē mazināt kopējo atsauces punktu valodai; aizstāt zināmus jēdzienus ar izplūdušām vai nesakarīgām nozīmēm.
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:April 15th, 2020 - 04:49 pm
(Link)
Ok, to 'relatīvismu' šajā sarunā jau ieviesa tava biedrene, tāpat kā absurdo jautājumu par to, kādēļ esmu minējis tikai 3 no daudzajām politiskajām ideoloģijām. Kādēļ neaizrādi viņai par pilnīgu beztolku? :D
From:[info]slikts
Date:April 15th, 2020 - 07:42 pm
(Link)
Es nedomāju, ka tas būtu bezsakars; tu izmantoji izplūdušas definīcijas, un domu par dažādajām ideoloģijām es sapratu tā, ka tas ir sarežģīts jautājums, kurā nevar paļauties tikai uz veselo saprātu.
From:[info]rindra
Date:April 15th, 2020 - 03:57 pm
(Link)
Ok, neturpināšu.