- nakts uzkoda
- 15.2.04 00:22
- Ja tu esi mēnesi pārticis no zila gaisa, krabju nūjiņām un mīlestības, un tad pēkšņi vienā naktī sagribas uzcept sev karbonādi, - atturies! Klapēt gaļu, šķaidīties ar miltiem, pēc tam mazgāt plīti un pannu? ... nē.
Ņem uzvāri olas, nepacietībā norauj no plīts vēl pusmīkstas, apsmērē graudaino rupjmaizi ar svaigo sieru "Dzintars", to, kas ar ceptiem sīpoliem, kaut kā uzdabū virsū vēl pusšķidro, karsto olu, - siers, protams, kūst - apklāj ar anšoviem tā, lai par maz neliekas, stūķē mutē, gar pirkstiem tek olas dzeltenums, mute netīra līdz ausīm, tiek arī klēpim, bet kaifs - ahūnais. - 6 rakstapiebildīšu
- 15.2.04 00:26
-
soniya butaphoria
varbuut shoreiz bez anshoviem?
- piebilst
- 15.2.04 00:27
-
nekad necenties kaut ko gatavot pašrocīgi. Mājas kulinārijas augstākā pilotāža: eleganti saliet alkoholu no lielāka trauka mazākos.
- piebilst
- 15.2.04 00:41
-
hihi :))
- piebilst
- 15.2.04 00:31
-
Jealousy
Izklausās sasodīgi labi. Tikai, kas ir anšovi? Šķiet neesam iepazīstināti...
- piebilst
- 15.2.04 00:34
-
Varētu teikt, notīrītas ķilkas. lai gan īstenībā anšovs ir drusku citāda zive, bet man trūkst pārliecības (un ir arī vienalga), ko viņi liek tais bundžās, ķilkas, kas uzdodas par anšoviem, vai anšovus, kas izliekas par ķilkām. Galvenais - nav jātīra, mazas, smukas filejiņas.
- piebilst
- 15.2.04 00:34
-
nenoturēšos, iespraudies ar savām jaunības atmiņām: 90to vidū, kad vēl darbojās Lolo picērija, ierados tur, pilns nodoma parādīt sevi kā plašu dvēseli, kam arī "restorāns" nenozīmē itin neko.
Zināju, ka manai ceļa biedrenei kategoriski negaršo zivis - ēdienkartē redzēju "Neapoles picu ar anšoviem" - "ā-ā", nodomāju, "tie ir tādi eksotiski dārzeņi, noteikti būs garšīgi".
Anšovi ir tādas siļķveidīgas mini zivteles - aptuveni brētliņas. - piebilst