- 6.9.08 17:01
- Izlasīju, ka pie jēra šašlika vīnu dzert nekādā gadījumā nedrīkstot. Tas esot gan kaitīgi, gan arī negaršīgi. Vīns jēra specifisko garšu nomācot. Pie jēra šašlika esot jādzer zaļā tēja.
- 7 rakstapiebildīšu
- 6.9.08 17:23
-
Apokaliptika-Freya
pasaki to kādam gruzīnam :DDD
- piebilst
- 6.9.08 17:30
-
To rakstīja uzbeks. Viņš tad lai gruzinam pats pasaka!:)
- piebilst
- 6.9.08 17:29
-
Pēc idejas taisnība ir. Jo jēra garša patiešām ir viena pati izbaudāma. + pa virsu ir jādzer kaut ko siltu, vēlams pat karstu, jo tauki sacietē.
- piebilst
- 6.9.08 17:36
-
Jā, izklausās ticami.
Piemēram, pie mammas šķovētās jēra muguras (afigenno garšīgi) ar svaigo kāpostu vīnu pat iedomāties nevar:D
Bet to šašliku jau arī ne uzbeks, ne armēnis nekā īpaši nemarinē. Lai ir ritktīga, nesabojāta gaļas garša. Esmu gan dzirdējusi, ka Kaukāzā gaļas gabalu esot pirms gatavosanas palikuši zem segliem un "sajājuši" - tas kļuvis mīkstāks un arī aromātiskāks, piesūcoties zirga sviedrus. - piebilst
- 6.9.08 17:44
-
Būtībā Gruzijā arī nemarinē gaļu, apcep un tad jau gatavu aplej ar granātābolu sulu vai tkemali:)
- piebilst
- 6.9.08 22:34
-
Scandalo Calmo
tas pats arī itālijā. uzrestē svaigu gaļu un uzspiež citronu. ja ir vēlēšanās. īpaši izraudzītus gabalus pratēji ēd arī bez visa citrona, lai gaļas garša klārāka.
- piebilst
- 6.9.08 22:38
-
Nu ja, un pareizi arī ir.
Šašliks ir mcvadi (cepta gaļa), bet ir vēl chašušuli (tb sautēta gaļa), tad to sautē mazā ūdenī ar daudz zaļumiem, arī bez kādam pārmērībam:) - piebilst