|
Sat, Aug. 18th, 2018, 09:04 pm
Vakar samarinēju puslitra burku ar palodzes halapenjo ražu, tagad burkā vēl drusku palicis. Halapenjo ir viena no tām lietām, ko var likt visur klāt. Var pankūkās, var kafijā (true story). Varēja gan vēl ļaut tiem pipariem drusku vairāk nogatavoties, bet man bija noskaņojums un etiķa pudele, un, ja cilvēkam ir noskaņojums un etiķa pudele, tad viņam ir jāmarinē pa labi un pa kreisi, citas izejas nav. Skāde, ka skorpioni nedabūs nobriest, vasara beidzas. Sat, Aug. 18th, 2018, 09:25 pm kjiimikjis
Halapenjo paspēja palikt sarkani, vai arī pieturējies pie tradīcijām, un novāci vel zaļus? Sat, Aug. 18th, 2018, 09:33 pm sirdna
Zaļus :) Bet daži tur vēl palika karādamies, lai sarkst, ja sanāks. Sat, Aug. 18th, 2018, 09:57 pm kjiimikjis
Ahā. Jautāju, jo marinētus zaļus halapenjo var vai jebkurā palielākā veikalā dabūt, bet reiz pavisam lielā atradu arī sarkanos, un jāteic, nesalīdzināmi garšīgāki. Tāpēc es savus cenšos turēt līdz pilnīgai sarkanās krāsas uzvarai, tikai maza problēma - jo tuvāk gatavībai, jo mazāka mana pārliecība, ka neesmu kaut ko sajaucis ar sēklām, un ka tie tiešām ir halapenjo. Apjoms un izmērs ir riktīgais, bet forma ir visnotaļ neriktīga. Laikam jau "dzīvosim-redzēsim" variants, ko nu vairs tur. Sun, Aug. 19th, 2018, 04:55 pm sirdna
Hm. OK, sarkanus marinēšu nākamgad :) Mon, Aug. 20th, 2018, 09:14 am rediiss
man uz palodzes zaļie čilli un jau labu laiku mocos/mokos neziņā, kā lai zina, vai ir jau gatavi? :D Mon, Aug. 20th, 2018, 12:29 pm sirdna
Leģendas vēsta, ka tad šie vairs nav tādi spoži, gludi un kraukšķīgi, bet sāk tā kā maķenīt sarauties un kļūst, angliski sakot, "leathery". Thu, Aug. 23rd, 2018, 03:55 pm peepingtom
kur var sēklas nopirkt halapenjo un citiem, krietni asākiem pirpariem? Fri, Aug. 24th, 2018, 08:40 pm sirdna
Es pirku Ebay. |