Fri, Sep. 1st, 2017, 08:58 am

Hm, biju domājis, ka ielas būs pilnas trakojošu vecāku un bērnu, bet laikam visi vēl guļ, kā arī pusei pilsētas bērni iet pirmajās klasītēs. Satiksme kā brīvdienas rītā, vismaz tad, kad es braucu. Viens pats meitene ar ziediem klīda pa ielu.

Fri, Sep. 1st, 2017, 10:23 am
[info]kautskis

Vai tad tāds kādam bija? Geji ir ikurāt tādi paši vīrieši kā pārējie, viņiem vienkārši stāv tikai uz citiem vīriešiem, tas viss. Dažiem gejiem tā ir būtiska identitātes sastāvdaļa, dažiem vienkārši viena no daudzām lietām, bet tas ļoti niecīgā mērā korelē ar citām lietām, un geji mierīgi var būt gan jauki cilvēki, gan pēdīgie sūdabrāļi. Re, šitas nu jau pieklusušais alt-right pūdelis Mailo arī ir gejs, bet tāds sūdabrālis, ka otru tādu vēl pameklēt.

Fri, Sep. 1st, 2017, 10:35 am
[info]sirdna

Tāds iespaids samērā automātiski rodas par visādām apspaidītām minoritātēm. Piemēram, ka mazi bērni ir nesamaitāti un šķīsti. Vai, ka visi bēgļi no Āfrikas un Āzijas ir lieliski un krietni, un par to vien domā, kā sākt jaunu un skaistu dzīvi Eiropā, maksāt nodokļus, ka rīb vien un tādā garā. Vai pat tas, ka gejiem ir kaut kāda mistiska gaume un stila izjūta.

Fri, Sep. 1st, 2017, 10:54 am
[info]kautskis

Jā, turklāt bildi vēl vairāk sarežģī tas, ka vispār kaut kādās grupās bieži vien ir gana daudz pārstāvju, uz kuŗiem tiešām attiecīgie stereotipi attiecas. Lai gan vispār es nekad nebiju sastapies ar stereotipu par gejiem kā īpaši izpalīdzīgiem cilvēkiem.

Ar lesbietēm ir citādāk. Lesbietēm gan ir visforšākā iespējamā seksuālā orientācija (atkal, protams, paturot prātā, ka terms and conditions apply un tas neattiecas uz visām): viņas var atļauties ēst, ko grib, valkāt kurpes bez papēžiem, neskūt kājas un novecot, un citas sievietes tāpat viņas mīlēs.

Bi tajā LGBT saīsinājumā it kā ir sūdīga opcija, ne hetero, ne homo viņus īsti negrib par saviem atzīt. Bet tur vismaz ir iespēja vienkārši dzīvot attiecībās ar pretējo dzimumu un miers.

Par T gan nekā nemācēšu teikt, cik saprotu, Latvijā viņu ir tik maz, ka gluži par kopienu runāt nevar. Vispār Latvijas LGBT kopienai diezgan nāvējošu triecienu deva Eiropas Savienība: daudzi viņas pārstāvji tā vietā, lai šeit kaut ko bīdītu, vienkārši pārcēlās citur.

E, cik glauni no 1. septembŗa nonācām līdz īsam pārskatam par Latvijas LGBT kopienu, ne?

Fri, Sep. 1st, 2017, 11:12 am
[info]sirdna

Ja, šī ir burvīga parādība, kura man gauži patīk visādās komunikācijās un arī sapņos paša galvā. Kā no vienas tēmas var aizlēkt uz otru, slaidā lokā, kā tāds Barišņikovs.