Thu, Sep. 22nd, 2016, 11:15 am

Par konditoreju runājot, jūs zinājāt, ka prjaņikiem nav jābūt akmenscietiem, bet tajos var tīri normāli iekost cilvēks bez hidraulikas žokļos?

Manā vētrainajā bērnībā (PSRS, uzvarējušamais sociālisms un piecgade trijos gados) es grauzu viskautko, nekādas stiklenes vai cukurgraudi man nelikās par cietu, bet prjaņiki bija Izaicinājums. Atceros, bija atsevišķi eksemplāri, kurus es ar nopūtu noliku nost, jo...nu...nevar tajā objektā iekost. Pat ne kripatiņu nevar noskrubināt.

Droši vien, ka padomju prjaņiki bija gatavoti bez tām sātaniskajām E-vil piedevām, bet pa taisno no tīra ģipša, kurš, gods, kam gods, nav ne konservants, ne irdinātājs, ne krāsviela, ne emulgators, ne garšas pastiprinātājs, kaloriju tajā nav un tauki pa nullēm. Diētisks līdz beidzamam.

Thu, Sep. 22nd, 2016, 11:38 am
[info]romija

Bija versija, ka pranjiki toreiz nokļuva uz letes tikai tad, kad bija beigušies visi iespējamie patērēšanas termiņi. Zinkā, toreiz tak vajadzēja pārtikas rezerves kara gadījumam, jo daudzi vēlējās progresīvajai valstij uzbrukt.:))
Vizmaz man šī versija šķiet ticama.

Thu, Sep. 22nd, 2016, 04:45 pm
[info]biezpientaure

tai nestundai glabāja konservus, kurus ik pa laikam, termiņam tuvojoties beigām mainīja - jaunos no rūpnīcas uz pazemes glabātuvēm, vecos - uz veikaliem.

vismaz tā runāja.

Thu, Sep. 22nd, 2016, 05:38 pm
[info]romija

jā! ar konserviem tas pats.
nu bet ja padomā loģiski.
badmiru valstī, kur viss uz taloniem, pēkšņi prjaņiki betoncieti, konserviem pēdējā stundiņa, jo tos neviens neizpirka svaigus? :DD