Mon, Dec. 3rd, 2007, 10:51 am

Par valsts tēlu.

Vakar mājās ienācās Ādažu čipsu paka, nu tie, "mājās" taisītie. Ar mārrutkiem.

Uz pakas smadzeņpisēju reklamščiku sacerēts paskaidrojums, ar ko jamie ir labāki par visiem citiem, un skat, kas izrādās - latviskumu čipsiem dod mārrutki! Vot, bez mārrutka tas ir vienkāršs čipsis, kādu jums sirmā vecmāmuļa pilnīgi noteikti bērnībā ir devusi, kad nācāt pie viņas brēkdams par sasisto celīti, bet tagad iemērcam tos latviskuma esencē jeb mārrutkos un ir gatavs dziļi tautisks produkts.

Viena valsts, viena tauta, viens hren... mārrutks!

Un vēl es gribēju palielīties, ka tagad māku rakstīt gan biezus, gan slīpus, gan nostrīpotus burtiņus.

Mon, Dec. 3rd, 2007, 11:14 am
[info]courty

:)
/man tie mārrutku čipsi liekas dikti negaršīgi

Mon, Dec. 3rd, 2007, 12:04 pm
[info]sirdna

ko, latviskums nepatīk?! /valsts valodas inspekcijas vecākās inkvizitores Skaidrītes Slepkavas balsī/

Mon, Dec. 3rd, 2007, 12:48 pm
[info]courty

es tā vairāk nedarīšu
:)

Mon, Dec. 3rd, 2007, 11:16 am
[info]tante

man vecmaaminja pilniigi noteikti nau beerniibaa chipsus devusi.:( mees toreiz tadu vardu nemaz i nezinaajaam.:((

Mon, Dec. 3rd, 2007, 12:02 pm
[info]sirdna

man arī ne...laikam pati aprija, vecā beka.

Mon, Dec. 3rd, 2007, 01:56 pm
[info]tante

wo, par to es pat nepadomaaju.. bet nu saaku pieljaut, ka imenna taa arii bija..;(

Mon, Dec. 3rd, 2007, 12:45 pm
[info]mazveertiiba

Bet garšīgi gan viņi ir!

Mon, Dec. 3rd, 2007, 12:46 pm
[info]missalise

Tikpat ļoti man patīk nopirkt kvasu, kas gatavots pēc senas latviešu receptes un uz etiķetes lasīt sastāvu - E 435, E210 u.t.t. Iedomājos to skatu - senais latvietis taisa kubulā kvasu un pie sevis runā - te vēl laikam šķipsniņa E 15 jāpieber... :)

Mon, Dec. 3rd, 2007, 12:53 pm
[info]sirdna

nu, var jau būt, ka bēra arī, tikai nosaukumi citi. E435 - saberztas krupja acis, E210 - jaunavas asinis, E15 - sikspārņa olnīcu tinktūra.

Tue, Dec. 4th, 2007, 11:57 am
[info]biezpientaure

īstie sūdi un maksāšana sāksies tad, kad kāda džapu korporācija iesūdzēs "āč" starptautiskā tiesā, ka senā samuraju recepte - cepts jūras gurķis ar wasabi ir pasludināts par latviešu nacionālo ēdienu un tiek ražots nelicencēti.