Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
jo drīzāk mēs atkratīsimies no ģimenes koncepta, jo drīzāk cilvēce varēs uzelpot (lai gan ar to arī literatūrai būs gals, bet tas nebūs tik sāpīgi, kā ir tagad).
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 27. Aprīlis 2010, 15:20, [info]dominika commented:
Es nezinu, kas manā komentārā licis Tev secināt, ka uzskatu vairošanos par cilvēka dzīves jēgu, bet tā nav.
Man šķiet, ka daudzu cibiņu un vispār daudzu intelektuāļu vīpsnīgā attieksme pret ģimeni un tās kā "novecojušas" institūcijas noraidīšana ir liekulīga. Tā nereti ir maska, poza, aiz kuras tiek slēpta nespēja vai arī nevēlēšanas uzņemties atbildību, atteikties no labumiem, ko sniedz vienatne, tās attīstības, ko sniedz ģimene, labā.
Un man ļoti nepatīk, ja cilvēki rīkojas pretēji uzskatiem, ko pauž.
On 27. Aprīlis 2010, 15:28, [info]avral replied:
es tikai nesaprotu, kuri te ir tie, kas rīkojas pretēji uzskatiem, ko pauž? vedjmah? es? tas, ka kādam ir pastāvīgas attiecības un/vai bērni, nenozīmē, ka šis cilvēks representē kaut kādu modeli. pirms runāt par citiem, vajag pazīt cilvēkus, par kuriem runā.
[User Picture]
On 27. Aprīlis 2010, 16:02, [info]dominika replied:
Nē, man tieši likās savādi, ka simamura piesauc vedjmu un Tevi kā cilvēkus, kas varētu atbalstīt "atkratīšanos no ģimenes koncepta" tieši tadēļ, ka ar savu dzīvi rādat, ka jums bērni un/vai attiecības ir nozīmīgas (cik nu es par to varu spriest, kā Tu gluži pareizi norādi, diezko nepazīstot jūs).
Bet jā, man ir nācies pazīt cilvēkus, kuri teic vienu, bet rīkojas gluži pretēji. Piemēram, ja cilvēks deklarē, ka jātiecas pēc pašpietiekamības, bet vienlaikus ievieš sev vienu partneri pēc otra, man tas liek aizdomāties, ka kaut kas nav kārtībā vai nu minētajā cilvēkā vai tanī, kā esmu interpretējusi viņa vārdus un rīcību.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry