Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Un vēl – lūkodams pēc jauniem iespaidiem, pastaigas laikā paklausījos gruzīna Akuņina "Krievijas valsts vēsturi", ko pirms dažām dienām visu 60 stundu garumā, kāds pirātiski ir ielicis jūtūbā. Spilgts t.s. opozicionārs, visādos projektos ar Hadarkovski, un arī šis lieldarbs, pēc visiem ievadvārdiem spriežot, ir putina kritika, tomēr cik gan spēcīgs ir tas imperiālais naratīvs: baltieši pat Akuņinam ir vienkārši vāciskoti slāvi. Krieviem pirmskristīgajā laikmetā neesot bijis ekonomiskas intereses līst iekšā šitajos Baltijas un somugru purvos, tāpēc tos pievākuši vācieši. Bet principā tauta ir viena.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
* * *
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2023, 21:42, [info]dombrava commented:
Nice.

Bet bija jau baltu/somugru maztautas, kas meslus maksāja Kijevas Rusas kņazam. Un tirdzniecības sakari bija. Bet nu kopš historiogrāfijas kursa saprotu, ka faktus katrs interpretē pa savam, ņemot vērā, ka avotu maz.

* * *
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2023, 22:12, [info]tilda commented:
https://www.youtube.com/watch?v=dO7Sr8yipzs&list=RDCMUCJ6Pq_rvhBWQW8sw7rYlkfw&index=1
Te ar divi inteliģenti kungi lauza rokas, ja kara rezultātā sabruks Krievija. Lielkrievu šovinisms tomēr izlīda - tā pārliecība, ka Čečenijai utml. kļūt neatkarīgām nevajadzētu, jo būs sliktāk, izbrīnīja
[User Picture]
On 5. Aprīlis 2023, 22:58, [info]begemots replied:
Interesanti būtu salīdzināt ar to, ko rakstīja vai runāja citu impēriju sabrukuma laikā to, hm, intelektuāļi.

[User Picture]
On 5. Aprīlis 2023, 23:12, [info]tilda replied:
Jā. Līdzinājusi neesmu, bet tas, manuprāt, neattaisno esošos. No konteksta radās sajūta, ka par Baltijas valstīm uzskats bijis līdzīgs, bet nu redz kā. Tās kļuvušas civilizētas atšķirībā no. Tad sanāk, ka esošā Krievija ir civilizēta? Es vispār kaut kā sašokējos, šito video noklausoties. Kaut kā ne tā aizrunājās kundziņi pie Kafkas kapa, izskatās.
[User Picture]
On 6. Aprīlis 2023, 10:32, [info]begemots replied:
Jā, mani šai gadījumā interesē ne tik daudz attaisnojumi kā paralēles.

Nu, tur, piemēram, kā otomaņu intelektuālā elite pēc viņu impērijas beigām izturas un domā par bijušajām kolonijām, un tamlīdzīgi.

* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry