Pegijas · Lī · interjers

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
"Mēs vai nu izdzīvosim, vai neizdzīvosim. Abos gadījumos Darvinam būs bijusi taisnība." (c) Gļebs Pavlovskis.
"Sobčaka, dzīvelīgā maita, ir ideāls sūdu barometrs. Ja viņa piš prom un klusē, tad arī jums jāpiš prom un jābeidz dirst." (c) Čičvarkins
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 19:37, [info]neoplasm commented:
viņa gan aizbrauca tieši tāpēc, lai varētu neklusēt.
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 19:42, [info]simamura replied:
tas bija Čičvarkina komentārs par to, ka viņa, parasti tik redzama, joprojām nav paudusi savu nosodījumu. (Es gan, jāatzīst, neesmu gājis meklēt, vai tā ir vai nav. Jo neinteresē.)
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 19:55, [info]neoplasm replied:
bet naivi no viņas gaidīt skaļu nosodījumu, viņa tomēr ir centriste un patriōte.
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 20:44, [info]auksts_entelekt replied:
viņa burtiski nākamajās dienās, pēc tam, kad bija izsmējusi Gordonu, kurš filmēja Ukrainu un runāja par tuvojošos karu, uzfilmēja sarunu ar Ekatirinu Šulman. Tā saruna bija domāta kā atvainošanās.
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 21:07, [info]simamura replied:
Lūk, nesekoju Sobčakai, bet sekoju Šulmanei, un man tā saruna bija nevis kaut kas, kas Sobčakai sakāms, bet ko vienmēr no Šulmanes gribu dzirdēt.
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 19:47, [info]simamura replied:
Tam Pavlovskim bija vēl viena interesanta piezīme: "jā, aizbrauc daudzi, kas jūtas fiziski apdraudēti, bet vēl vairāk aizbrauc to, kas šajos apstākļos vairs neredz te iespēju labi dzīvot."
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 20:02, [info]neoplasm replied:
viņai tieši viens no svaigākajiem videō ir intervijas ar aizbraucējiem - tā aizbraukšana jau arī tāda laicīga, jo ko t' tie krievi darīs ārzemēs? piemēram, tbilisi kā izdzird, ka krievi interesējas par īri, tā viņiem uzsit maskavas īres cenas. ja nav aizbēguši ar naudu pilniem čemodāniem un padusē pasistām gleznām, tad ārzemes lielai daļai arī nav ilgtspējīgs variants.
man patika intervija ar šulmani :)
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 20:09, [info]neoplasm replied:
tur vēl tajā par aizbraucējiem bija interesanta lieta - viņi aizbēg uz ārzemēm, tur beidzot atviegloti pauž visu sakrājušos nosodījumu un tad tā rezultātā nevar vairs braukt atpakaļ, jo draud cietumsods. piemēram, viena bank of georgia filiāle ļauj krieviem vērt pie sevis vaļā kontus, bet pirms tam jāparaksta dukaments par savas valdības uzvedības nosodījumu - pie tam ne tikai par ukrainas, bet arī gruzijas teritōrijas okupāciju. viens puika negribēja parakstīt, jo negribot vēlāk sēdēt cietumā.
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 20:15, [info]simamura replied:
Noklausījos šorīt vienu Oksfordas doktoranti, krievu lesbieti, un viņa, droši vien Pussy Riot iedvesmota, teica, ka esot gatava arī cietumam, bet par to, kas notiek Krievijā, jārunā tieši Krievijā, un viņa tur to darīs.
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 20:43, [info]neoplasm replied:
hakamada to pašu saka, ka izmaiņas krievijā iespējamas tikai no fiziskas iekšpuses un nevienu tur neinteresē viedokļi no ārpuses - ne ārzemnieku, ne krievu.
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 20:49, [info]auksts_entelekt replied:
bēda tik tanī, ka šie inteliģences pārstāvji neaizklaudzināsies līdz tiem sabiedrības slāņiem, kuriem solovjovs, skabejeva un simonjana ir elki un autoritātes.
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 21:13, [info]simamura replied:
un nevajag arī. Tos kaps izmācīs. Bet ja tu gribi citu Krieviju, tad tu biedrojies un esi redzams tiem, kas arī tādu grib. Tāpat LV un visur citur. Tieši tāpēc jau putins cenšas apcirst internetu. Lai opozicionāri nebūtu cits citam redzami un justos atkal vieni paši un nevarīgi. Tieši tas jau definē totalitāru valsti – katrs ir viens un pliks tās priekšā.
[User Picture]
On 22. Marts 2022, 21:25, [info]auksts_entelekt replied:
ja.
Uz mani laikam vislielāko iespaidu, no pēdējo nedēļu interviju cikla, atstāja saruna ar Muratovu, ko viņš deva Doždjam īsi pirms tā slēgšanas.
"što mi nadelali, što mi nadelaļi...!".
[User Picture]
On 23. Marts 2022, 10:49, [info]tilda replied:
Mans pēdējā laika varonis ir Gozmans https://www.youtube.com/watch?v=nVDfOiTk3cU
Bez Šuļman klausos arī viņu. Nezinu, cik zināms viņš ir pārējiem, bet viņš kaut kā nomierina ar savu nosvērtību, inteliģenci. Pagaidām šķiet viņš visatklātāk un bez aplinkiem runā par situāciju. Ar šausmām gaidu, kad un vai viņu apcietinās. Tāpēc Čulpanam asarainajā intervijā īsti nenoticēju. Bet varbūt tas ir stāsts par ienaidniekiem un nodevējiem, par kuriem intervijā runāja Venediktovs https://www.youtube.com/watch?v=41gRmGIYxWA Vispār tie gaišie Krievijas prāti ir kā skābeklis gaisā. Klausos ar skumjām, ka mums Latvijā tik spēcīgu personību nav. Jeb es viņus neredzu/nezinu.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry