Pegijas · Lī · interjers


Gatavojoties Venēcijas biennālei I

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Remam Kolhāsam (61) mājās esot sieva un darbā mīļākā, abas vienādi vecas un neglītas. Mīļākā, biroja administratore, reiz pieņemšanā esot paslēpusi sievu pieliekamajā, lai nemulsinātu klientus. Un sieva intervijā žurnālam teikusi, ka labāk lai viņai ir pusKolhāss nekā neviens Kolhāss.
Irākas izcelsmes pasaules slavenākais arhitekts-sieviete Zaha Hadid (61), kura izskats vispār ir ārpus laba un ļauna, jau gadu desmitiem seksuāli izmantojot savus jaunākos kolēģus.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 21. Jūnijs 2008, 17:25, [info]begemots commented:
+1
par "izskats ārpus laba un ļauna"
[User Picture]
On 21. Jūnijs 2008, 20:45, [info]simamura replied:
Priekšstatam var uzgūglēt kādu viņas bildīti. Pagājušajā biennālē biju uz viņas diskusiju ar diviem citiem meistariem. Viņa kavēja 20 minūtes un tad parādījās: melnā apspīlētā triko ala "komsamolka - sporcmenka" (augums viņai kā ludmilai zikinai) ar vaļēju halātu zelta krāsā pa virsu. Bez "sveiki un labdien" pirmais, ko viņa teica bija "kur ir pelnutrauks, bļe?!"
[User Picture]
On 22. Jūnijs 2008, 12:24, [info]barbala replied:
kālab ne sieviets- arihtekte?
man joprojām interesē tas diskurss par vēlmi sievietēm - arhitektēm saukties par arhitektiem, cik tur ir daudz tāda kā vides specifika un profesionālie labirtinti, cik- kaprīzes un neritms.

[User Picture]
On 22. Jūnijs 2008, 13:38, [info]simamura replied:
Man gan kaprīze un koķetērija šķiet uzsvērtā saukšanās par arhitektI, itkā arhitektE darītu ko citu un savādāk. Profesija taču viena un tā pati. Manai muterei, piemēram, uz prakses zīmoga rakstīts "ārsts". Zaha gan biedē daudzas kolēģes kā piemērs tam, par ko var pārvērsties sieviete arhitekts, un dažas tāpēc apcērt savas ambīcijas par labu kaut kādai dumjai "sievišķībai", lai gan patiesībā tāda līmeņa panākumus nodrošina iekšas nevis pauti vai pupi. Nu tu taču to zini.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry